Mõisakool tutvustab lasteaedadele kristlikke traditsioone

0

Kohila mõisakooli jaoks on jõuludel veidi erilisem tähendus kui paljude teiste koolide jaoks. Kristlikke traditsioone kandev kool on oma lühikese ea jooksul igal aastal etendanud jõulude ajal evangeeliumi.

Esmaspäeval kogunesid kooli kõik klassid Kohila baptistikoguduse ruumidesse, et teha peaproov. Esimesed proovid algasid tegelikult juba novembri alguses. Esmalt tuli hakata tutvuma tekstidega ja neid lihtsalt lugeda. Alles seejärel hakati neid pähe õppima ja lavalist poolt harjutama.

Osalevad kõik õpilased

Esmaspäeva hommikul on koguduse ruum laste jutuvadinast ja ärevusest lausa elus. Joped nagisse riputatud, tõmbavad lapsed selga kostüümid. Mööda vahekäiku jalutavad naerusuised tegelased. Seal on lambaid ja lambakarjuseid, on ka loomulikult Maarja ja Joosep. Proov pole veel alanud ja lapsed tunnevad end mugavalt, viskavad nalja ja sätivad kostüüme.
Esimesena tulebki lavale koor. Suure hulga laste paikasättimine võtab omajagu aega. Kui igaüks on saanud selgeks oma ülesande, lauldakse läbi esimene laul.
Kooli direktor Anu Nigesen ütleb, et tänavu on natuke eriline aasta. Evangeeliumi peaksid etendama 2. klassi õpilased. Sellest õppeaastast alustas kooli juures koor. Kooris laulavad aga peaaegu kõik kooli lapsed. Nii otsustatigi neil jõuludel kaasata terve kool.

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 16. detsembri Raplamaa Sõnumitest