Ehitusaktiivsuse kasvu tõttu võtab Kohila vald tööle vallaarhitekti

Kuna ehitusaktiivsus Kohila vallas on kasvanud, võtab vald tööle vallaarhitekti, poole kohaga jätkab ka praegune arhitekt.

„Järk-järgult on kasvanud ehitusaktiivsus ja vallavalitsus ei tohi olla siin piduriks,” põhjendas Kohila vallavanem Heiki Hepner vajadust uue arhitekti järele.
Seni oli tema selgitusel suvel puhkuste ajal periood, kus kolm-neli nädalat arhitekti tööl ei olnud, samuti puudus asendus haiguse korral.
„Loodame uue töökorraldusega ka siin elanikele rohkem vastu tulla,” ütles Hepner. Lisaks on vallavanema sõnul vallas pooleli või algatamisel mitmed detailplaneeringud, mis samuti vajavad täiendavat ressurssi. Samuti on töös rida projekteerimistöid, et olla valmis Euroopa Liidu vahendite kasutamiseks.
„Ära ei saa unustada Rail Balticut, kus arhitekti roll eelprojekti faasis selgelt kasvab. Käimas on
maakonnaplaneering ja pärast seda tuleb kohe alustada valla üldplaneeringuga,” nimetas Hepner ülesandeid, mis vallaarhitekti ees ootavad.
„Nii tundsimegi, et tänasest tööjõumahust jääb väheks ja viimane aeg on pool kohta lisada. Kuna praegu tööl olev arhitekt oli valmis uue inimese leidmisel jätkama poole koormusega, otsimegi uut täiskoormusega vallaarhitekti,” jätkas vallavanem.
Töökuulutuses on vallaarhitekti tööülesannete hulgas lisaks eelkirjeldatuile nimetatud veel visuaalse reklaami ja kujundusalaste põhimõtete selgitamist, valla territooriumil asuvate hoonete värvilahenduste kinnitamist ja vajaduse korral värvipasside koostamist, ajalooliselt väärtuslike hoonete kohaliku kaitse korraldamist, muinsuskaitsealase töö korraldamist jm.
Kandideerimisavaldusi vallaarhitekti kohale ootab Kohila vallavalitsus kuni 25. jaanuarini.

Vivika Veski
Loe pikemalt 20. jaanuari Raplamaa Sõnumitest

Samal teemal

Esimese ettepaneku tegija võib jääda raha ja ühin... Kuigi Kohila vald tegi naabritele ühinemisettepaneku varem kui keegi teine maakonnas, jääb ta rahandusministeeriumi kinnituse kohaselt nüüd ühinemisto...
Märjamaa Statoil ehitatakse kolm korda suuremaks Märjamaa Statoili teenindusjaama ümber käivad kaeve- ja ehitustööd. Järgmise aasta varakevadeks muutub jaam senisega võrreldes kolm korda suuremaks ni...
Maavanem lükkas Kohila Rail Balticu ettepanekud en... Kohila vald pakub endiselt Rail Balticu planeerijaile oma abi, et selgitada välja, kui palju elanikke raudtee ehitusele tegelikult ette jääb. Planeeri...

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga