9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSRiigikogu sotsiaalkomisjon arutas üldhaiglate rahastamist

Riigikogu sotsiaalkomisjon arutas üldhaiglate rahastamist

Esmaspäeval arutati Riigikogu sotsiaalkomisjoni istungil üldhaiglate rahastamise küsimust. Eelnevalt olid 11 üldhaigla juhti teinud ühispöördumise, milles väljendavad rahulolematust haigekassa poolt välja pakutud lepingumahtudega ja teinud oma ettepanekuid kvaliteetse arstiabi tagamiseks maapiirkondades.
Üleeile saidki Riigikogu sotsiaalkomisjoni istungil laua taga kokku tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross ja üldhaiglate esindajad. Ühiselt jõuti järeldusele, et haiglad, sotsiaalministeerium ja haigekassa peavad jätkama läbirääkimisi, kuidas üldhaiglad, keskhaiglad ja piirkondlikud haiglad saaksid teha paremat koostööd eriarstiabi pakkumisel.
„Tervishoiu regionaalset kättesaadavust puudutavaid otsuseid ei saa langetada üksnes haigekassa juhatus. Selliseid otsuseid peaks tegema poliitilisel tasandil koos kõigi osapooltega, kuid täna neid tehtud ei ole,“ ütles sotsiaalkomisjoni esimees Aivar Kokk.
Sellel istungil osales ühe üldhaiglate esindajana ka Raplamaa Haigla juhataja Aivar Tooming. Tema sõnul ei ole kadunud lootus, et väljapakutud lepingumahud võivad muutuda. Samal ajal tuleb arvestada, et tegemist on pika poliitilise protseduuriga. Ta lisas, et vähemalt on üldhaiglate juhte kuulda võetud. Nüüd jääb poliitikute otsustada, kas võetakse aeg maha, et asjad uuesti üle vaadata ja läbi rääkida.
Hetkel ei käigi jutt 2016. aasta esimesest poolaastast, sest selle osas on haigekassaga kokkuleppele jõutud. Vaieldakse teise poolaasta lepingumahtude üle.

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 27. jaanuari Raplmaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare