6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSERM on seoses üleskutsega “Maleta naabriga” kogunud 73 pilti

ERM on seoses üleskutsega “Maleta naabriga” kogunud 73 pilti

Eelmise aasta lõpus viskas endine Maalehe ja Nädalise ajakirjanik Heino Laiapea õhku üleskutse, et inimesed võiksid 7. jaanuaril omavahel malet mängida. Põhjus seisneb selles, et tänavu oleks Paul Keres saanud sel päeval saja-aastaseks.
Üleskutse juurde kuulus ka idee, et sel päeval peetud mängud võiks fotona salvestada ja koguda Eesti Rahva Muuseumi. Nüüd on tulemused nähtavad ERM-i pildiaidas aadressil pildiait.erm.ee. Teisipäeva pärastlõunase seisuga oli seal üleval 73 malemängu pilti.
ERM-i kommunikatsioonispetsialist Henri Zeigo ütles, et piltide kogumise kampaania ei ole lõppenud ning maletamise pilte saab saata 20. augustini. Siis loositakse kõikide osalejate vahel välja auhinnad, mille hulgas on kolm Paul Kerese raamatut ning kutse uue muuseumi avamispeole.
Heino Laiapea avaldas lootust, et maletamine ei piirdu ainult Kerese sünnipäevanädalaga ning kestab Eestimaal edasi. Ise osales ta 7. jaanuaril Valga spordihallis üritusel, kus mängis malet Valga spordiliidu peasekretäri Tiit Kattaiga. Laiapea sõnul võttis sellest üritusest osa ligikaudu kakskümmend maletajat. Laiapea visiooni kohaselt võiks malemängu hoida au sees terve Kerese juubeliaasta ning edaspidigi.
“Male ei ole ainult osa spordist, vaid tervest kultuurist,” sõnas Laiapea. Seda tuleks tema sõnul õpetada rohkem nii kodus kui ka koolides. Üleskutse “Maleta naabriga” on Laiapea sõnul male au sees hoidmiseks hea võimalus ning seda ei tohi käest lasta.

Siim Jõgis / foto: sxc.hu
Loe pikemalt 13. jaanuari Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare