-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSKehtna ütles Raplale EI

Kehtna ütles Raplale EI

Jaanuari lõpus annavad omavalitsused esimesed vastused esitatud ühinemisettepanekutele. Kehtna vallavolikogu andis ühe vastuse möödunud kolmapäeval.

Kehtna vallavolikogu aasta esimesel istungil oli saal kuulajatest pungil. Nii palju osalejaid pole olnud ühelgi varasemal istungil. Ühe päevakorrapunktina käsitleti haldusreformi, sest volikogu liikmetel tuli vastata Rapla valla ettepanekule alustada liitumisläbirääkimisi kas jaatavalt või eitavalt.
Igal volikogu liikmel oli selles küsimuses oma kindel seisukoht ja arvamus. Esimees Katrin Velleste aga pikki mõjutuskõnesid lubada ei tahtnud ning üle jäi vaid teha kindel ja konkreetne otsus. Hääletamisel pooldas kaheksateistkümnest volikogu liikmest üksteist eelnõu, millega keeldutakse Raplaga läbirääkimisest. Seitse pooldas eelnõud, kus läbirääkimiste ettepanekule vastatakse positiivselt. Seega otsustas enamus eitava eelnõu kasuks.
Eitava vastuse puhul peab vallavolikogu oma seisukohta põhjendama. Jah-sõna andes seda tegema ei pea. Kehtna vallavolikogu keeldumise eelnõus olid selgituseks toodud kümme punkti, miks Kehtna ei näe vajadust Raplaga ühineda.

Mariliis Vest
Loe pikemalt 27. jaanuari Raplmaa Sõnumitest

3 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare