Meie tulevik algas minevikus ehk mõeldes nõndanimetatud haldusreformist

2

Just mõte – kuidas keegi asjale vaatab – ajendas mind kirjutama seda artiklit.

Missugust värvi on too vaade, valik või otsus, kui räägime haldusreformist, mis on täna poliitikutele peavoolu teema ja mida riigihalduse minister Arto Aas sõnakalt lubab aastaks 2017 lõpule viia? Sõnumid haldusreformi teemal olid aasta tagasi mõnevõrra teistsugused kui täna. Siis lipsas Toompealt ja ministeeriumite ametnikelt ütlusi, et haldusreformi on vaja, kuna kohaliku omavalitsuse juhid olevat rumalavõitu, hariduseta, ei oska juhtida, ei oma autoriteeti jne. Seepärast tulevat teha suured KOV-id, mida hakkavad valitsema haritud, targad ja võimekad juhid.

Sirje Endre, Juuru vallavolikogu esimees / illustratsioon www.estonica.org
Loe pikemalt 20. jaanuari Raplamaa Sõnumitest

uuemad vanemad enim hinnatud
ei oska midagi arvata
Külaline
ei oska midagi arvata

Paha küll, kui soojad tiksumisekohad on käest libisemas.Palju lapsi ka endisel ELKNÜ ja NLKP liikmel on,kas ta teab midagi vastutusest elu ees. Mis nõu on ta osanud anda pea ja kaitseministrile, kui tal omal seadusetundmisega on raskusi, palju selliste funktsionäride olemasolu söögiahelas on eestile kasu/kahju toonud? Kas senine korraldus ennast põhjalikult nurka pole värvinud juba? Mis see omavalitsuste mõte on ja kes sellest kasu saab?

No jah
Külaline
No jah

omaaegsed kihelkonnad muidugi öigustasid end, selleks nad tekkisidki, aga aeg on edasi läinud, maa on tööinimestest tuhjaks voolanud, elutähtsad rajatised kadunud. Ei tasu taga igatseda omaaegsust (kuigi vanaaegsed muretsevad), nuud tuleb vaadata kuidas edasi!