Ahi pole prügikonteiner

kamin

Kargel vaiksel talveõhtul võib nii mõnegi asula tänaval tunda kirbet lõhna – ei küttepuu, isegi mitte kateldes põletatav kivisüsi, rääkimata maagaasist, sellist lõhna ei põhjusta. See on eriline jäätmepõletuse lõhn.

Veel 2007. aastal toodi elanike keskkonnakäitumise küsitluse alusel esile, et keskmiselt 10 protsenti leibkondadest põletas prügi, maapiirkondades aga suisa 30 protsenti.
Uuringud ei ole küll andnud piisavat selgust, mida täpselt ja millistes kogustes kodus põletatakse, kuid võib oletada, et alates paberist ja kilekottidest kuni üldse kõigeni, mis põleb. Hiljem pole sama täpsusega uuringuid tehtud, kuid eeldatavalt on kodune prügipõletamine vähenenud. See aga ei tähenda, et teema poleks ka praegu oluline.

Peeter Eek, keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna juhataja / foto: sxc.hu
Loe pikemalt 10. veebruari Raplamaa Sõnumitest

Samal teemal

Prügihunnikud Rapla kalmistul tekitavad pahameelt Raplamaa Sõnumitega võttis ühendust proua, kes kurtis, et Rapla kalmistul on prügikonteinerid pidevalt täis ning oma prügi ei ole kuskile panna. Te...
RMK koristas hiigelkoguse prügi Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) koristas möödunud aastal enda hoole all olevast riigimetsast hiigelkoguse prügi. Ka Raplamaal oli varasemate aasta...
Keskkonnaministeerium ütleb, et jäätmete põletamin... Vigala vallavanem Priit Kärsna on keskkonnaministeeriumi töötajatega juba kuid peamiselt pakendite sorteerimise teemal kirjavahetust pidanud. Küsim...

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga