Haruldasi 5.–13. sajandi muinasleide Maidla kalmetest

kivikalme

11. veebruaril kell 15 avatakse Mahtra talurahvamuuseumis Eesti Ajaloomuuseumi ning SA Juuru ja Hageri Kihelkonna Muuseumid näitus „Haruldasi 5.–13. sajandi muinasleide Maidla kalmetest“.

Maidla kivikalmed on suurim seni läbi uuritud muinasaja lõpusajandite matmispaik Eestis. Lisaks haruldastele eksponaatidele, fotodele ja kaevandiplaanile on näitusel eksponeeritud esinduslike panustega 4-aastase poisi matus 13. sajandi algusest, ekraanilt saab aga vaadata fotosarja Maidla kaevamistest läbi aastate. Näituse põhitekstid on eesti ja inglise keeles.
Arheoloogianäituse koostaja on aastatel 1983–1990 ja 2011–2015 Maidlas (Märjamaa vallas tänase Raplamaa territooriumil) arheoloogilisi kaevamisi juhtinud ajaloolane ja arheoloog Mati Mandel. Näituse kunstnik on Aime Andresson (mõlemad Eesti Ajaloomuuseumist). Kaasa aitasid konservaator Tarvi Toome ja antropoloog Raili Allmäe Ajaloo Instituudist, ajaloolased Rait Talvoja ja Jaanus Plaat ning keeletoimetaja Hille Saluäär.
Näitus on Mahtra muuseumis (Muuseumi tn 1, Juuru, Raplamaa) avatud 26. maini 2016.

Raplamaa Sõnumid
Loe pikemalt 10. veebruari Raplamaa Sõnumitest

Samal teemal

Pilguheit vanadele pühakirjadele Mahtra talurahvamuuseumis avati nädal tagasi, 5. aprillil Eesti Piibliseltsi koostatud näitus „Pühakiri - käsikirjast emakeelse Piiblini. Reformatsioo...
Jaanus Plaat esitles raamatut vene vanausulistest Vene vanausulised on üks väheseid Eestis tegutsevaid ajaloolisi rahvusvähemusi, kes on oma kultuuri ja traditsioonid säilitanud erakordselt ehedal kuj...

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga