Rapla maakonna tippauhinna Rapla Redel pälvis Piret Minn

piret minn

Igal aastal annab Rapla maavanem ühele silmapaistvale inimesele maakonna tähtsaima auhinna – Rapla Redeli. Tänavu saab selle pikaaegne ES Sadolin AS-i ja Akzo Nobel Baltics AS-i tootmisjuht ning peadirektor Piret Minn.

Ta on olnud Rapla KEK-i keemiatööstusega seotud 1984. aastast saati ning nägi väga lähedalt esimese Nõukogude Liidu ja lääne kapitali koostöös sündinud ettevõtte EKE-Sadolin S.P sündi. Sama ettevõtte juures töötas ta järgmised peaaegu kolmkümmend aastat. Alates 2016. aastast Minn restruktureerimise tõttu enam Akzo Nobel Baltics’i peadirektorina ei tööta. Praegu remondib ta oma Jõe tänaval asuvat kodu ning vaatab ringi uute väljakutsete järele.
Mida Rapla Redeli auhind teie jaoks tähendab?
Kõigepealt oli see muidugi üllatus, aga tähelepanu ja tunnustus olid loomulikult meeldivad. Tegelikult on inimesi, kes oma tööga toime tulevad ja ka ühiskonda panustavad, väga palju. Selles mõttes ma muidugi ei tunne, et ma paljudest teistest eristuksin ja oleksin sellise tunnustuse ära teeninud. Neid inimesi, kes on panustanud ja jälje jätnud nii Eesti ühiskonda kui ka Rapla maakonda, on väga palju.
Samas öeldakse ka seda, et igasugune tunnustus räägib rohkem subjektist kui objektist. Mul on hea meel tõdeda, et maavanem otsustas tunnustada ettevõtlusega seotud inimest. Täna olen see mina, järgmine kord võib see olla keegi teine. Ettevõtlus on ühiskondliku tähelepanu kontekstis justkui iseendaga jäetud. Kui selliseid asju tunnustatakse, siis see on ainult hea.

Siim Jõgis / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 10. veebruari Raplamaa Sõnumitest