6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSToosikannu ulukipark peab saama seavabaks

Toosikannu ulukipark peab saama seavabaks

Toosikannu puhkekeskuse aiaga piiratud ulukipargis tuleb sigade Aafrika katku tõkestamiseks metssigade arv viia nulli, leiab Raplamaa veterinaarkeskuse juhataja Aavo Lumi.

Toosikannu ulukipargist on seni kütitud neli sigade Aafrika katkuga nakatunud siga. Lumi selgitusel olid need värskelt nakatunud, sest loomadel oli viirus veres, aga antikehi ei olnud veel tekkinud. Nüüdseks on kütitud sead vetkeskuse juhataja kinnitusel kahjutuks tehtud. Sead utiliseeriti ning sama tehti ka koos nakatunud sigadega kütitud tervete sigadega, et nakkus mingil juhul edasi ei leviks.
Aavo Lumi saab Toosikannu juhtidega täna kokku, et sealsed katkutõrje võimalused täpsemalt läbi arutada. Pärast seda saab ta juba täpsemalt teada anda, kui suurest pindalast täpselt käib jutt, kui palju võib seal veel sigu alles olla ja millal saab seal jahti pidada.
Vetkeskuse juhatajani on jõudnud ka andmed, et ulukipargi ümber olevas aias võivad mõnes kohas augud olla, kuna loomad on aeda lõhkunud. “Metsloom on metsloom,” tõdes Lumi.
Siiski nõuab vetkeskus, et katkine aed tuleb ruttu parandada, et aidata taudi levikut tõkestada.
Hiljutisel briifingul tõdes maaeluminister Urmas Kruuse, et Eestis tuleb valmis olla uueks seakatkupuhanguks ning vaid bioohutusnõuete range järgimine võib aidata seda kontrolli all hoida.

Vivika Veski / foto: Jaak Kadarik

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare