-0.1 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
ArtikkelErivajadustega lapsed nõuavad üha enam tähelepanu

Erivajadustega lapsed nõuavad üha enam tähelepanu

Sel aastal tähistab Rapla maakonna ainuke erilasteaed Pääsupesa oma kolmekümnendat sünnipäeva. Meie maakonnas ainulaadset teenust pakkuva lasteaiana on Pääsupesa ametnike seas kõrgelt hinnatud. Ometi nendivad nii spetsialistid kui ka Pääsupesa direktor Svea Jõeste, et seda kvaliteetset teenust vajaks palju rohkem lapsi, kui see praegu võimalik on.

Erilasteaed Pääsupesa teenindab Rapla valla erivajadustega lapsi ehk lapsi, kes mitte ainult ei ela Rapla vallas, vaid on ka valda ametlikult sisse kirjutatud. Pääsupesas käivad lapsed tasandusrühmas, mis on mõeldud lastele, kellel on kõnepuue või -häire ning spetsiifiline arenguhäire. See on kogu maakonna peale ainuke tasandusrühmaga lasteaed. Rühmas on korraga kokku vaid kaksteist last, kuna erivajadustega laps täidab kolm kohta. Lisaks tavapärasele personalile tegeleb lastega ka logopeed. Pääsupesas on lasteaiakohti kokku 24 ehk kahe rühma jagu lastele vanuses 2,5-7,5 eluaastat.
Märjamaa valla Kasti lasteaias Karikakar on sobitusrühm, kus kaasatakse koos teiste lastega keha-, kõne-, meele-, intellektipuude, raske somaatilise haiguse, psüühika- või autismispektri häirega lapsi. Rapla Rajaleidja keskuse juhataja Ruth Lippuse sõnul mõlgutab ka Kohila lasteaed Männi mõtteid sobitusrühma avamiseks.

Stina Andok / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 17. veebruari Raplamaa Sõnumitest