6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSHaigustesse nakatumine on suurenemas

Haigustesse nakatumine on suurenemas

Terviseameti statistika kohaselt on ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse nakatumine teinud märkimisväärse tõusu alates jaanuari kolmandast nädalast ning seda võib pidada gripihooaja alguseks.

Terviseameti Raplamaa esinduse vaneminspektor Ellen Villig ütles, et haigustesse nakatumine on praegu tõusutrendis.
Statistika järgi saab öelda, et veebruari esimesel nädalal oli Rapla maakonnas ülemiste hingamisteede nakkustesse haigestunud 115 inimest, kellest 62 on lapsed. Jaanuari viimasel nädalal oli sama näitaja 106, mis näitab, et nädalaga kasvas haigestumine kaheksa protsenti. Rapla maakonnas registreeriti eelmisel nädalal kaks gripijuhtumit, millest üks oli lapsel. Võrdluseks võib tuua Järvamaa, kus ülemiste hingamisteede nakkustesse haigestus veebruari esimesel nädalal 34 inimest.
Ellen Villig ei osanud täpselt öelda, millest tuleb niivõrd suur vahe Rapla maakonnaga. Näiteks Pärnu maakonna ja linna peale kokku oli eelmisel nädalal 158 ülemiste hingamisteede nakkustesse haigestunut. Lisaks oli kaheksateist kinnitamata ja üks kinnitatud gripijuhtum. Harjumaal (ilma Tallinnata) olid samad näitajad eelmisel nädalal vastavalt 993 hingamisteede nakustesse haigestunut ja 56 gripijuhtumit. Jaanuaris ei registreeritud Rapla maakonnas mitte ühtegi gripijuhtumit, kuid see-eest oli 306 ülemiste hingamisteede nakkustesse haigestunut. Näiteks Järvamaal oli sama number 401.
Terviseameti kodulehekülje andmetel jätkus jaanuari viimasel nädalal grippi ja ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise kasv kogu Eestis. Terviseameti gripispetsialist Olga Sadikova ütles, et tegelikult on praegu alles gripi kõrghooaja algus ning võib eeldada, et lähinädalail haigestumiste kasv jätkub.

Siim Jõgis / foto: sxc.hu

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare