6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSJärvakandi arutab haldusreformi teemat täna

Järvakandi arutab haldusreformi teemat täna

Järvakandi vallavolikogu arutab tänasel istungil haldusreformiga seotud küsimusi.
Volikogu aseesimees Katrin Anto ütles, et lõplikke otsuseid selle kohta oodata ei ole, kellega on Järvakandi valmis läbirääkimisi alustama. Õhus on mitu varianti, sest oma ettepaneku on Järvakandi saanud näiteks Raplalt. Ise tehti detsembri lõpus ettepanek Kehtna, Raikküla ja Käru vallale. Senine volikogu esimees Marko Matson ütles, et see on Järvakandi jaoks praegu kõige elujõulisem plaan ning nende ettepanekule oodatakse vastuseid. Samas ütles Matson, et haldusreformi käigus ei pea praegused valdade piirid tingimata alles jääma ning liitumised võivad toimuda ka külade või piirkondade kaupa.
Kõik volikogu liikmed siiski ei ole nõus alustama läbirääkimisi Kehtna, Raikküla ja Käruga. Enno Alliksaar lubas kolmapäevasel koosolekul sisse anda protesti, kuid möönis, et volikogu ei pruugi tema seisukohtadega kaasa tulla. Alliksaare hinnangul peaks Järvakandi liitumisläbirääkimiste pidamiseks vaatama pigem Vändra poole. Ühe argumendina tõi ta välja selle, et seal on kolm tööstusalevit, millest Järvakandile võiks kasu olla.
Alliksaar rääkis, et ametlikku ettepanekut Järvakandi Vändralt saanud ei ole, kuid tema teada on sealtpoolt märku antud, et uks on lahti. Marko Matson arvas siiski, et tema hinnangul ei ole see reaalne plaan. “Minu jaoks ei ole ühinemine Vändraga enam teema,” ütles Matson.

Siim Jõgis

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare