14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
ArvamusKas meie metsi ja rabasid sobib ikka arvestada kiirelt taastuva energia...

Kas meie metsi ja rabasid sobib ikka arvestada kiirelt taastuva energia hulka?

Kui arvad, et metsade olukord enam hullemaks minna ei saa, siis uskumatu, aga ikka veel on võimalik. Või ongi see tegelikkuses riigi eesmärk – kunagine Eesti krooni tagatis, meie metsad, jäädavalt hävitada?

Mõtlen peaministri läkitust metsade põlevkivikateldesse ajamise suurendamise kohta. Tema nõuandjad on juba välja arvutanud n-ö positiivse mõju metsade põletamise soovitamiseks elektrijaamades palju suuremates kogustes kui seni. See võib tuua kasu sadades miljonites eurodes ning välismaale elektrina müües saadakse kümneid miljoneid veel lisaks…
Ma ei ole aastate jooksul aru saanud, milleks on vaja riigil selliseid institutsioone nagu Eestimaa Looduse Fond või kasvõi keskkonnaamet? Milleks on vaja aastaid koolitada neile spetsialiste ning kulutada raha kõiksugu looduseuurimuste peale? Kui neid niikuinii ei kuulata, kui nendega niikuinii ei arvestata? (Sama põllumajanduses jm.) Mäng käib üle nende peade, nii et Eestimaa viimased metsatukad (mis niikuinii enam metsakohinat ei tekita) ahju ning saadud elekter väljamaale!

Eha Metsallik
Loe pikemalt 3. veebruari Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare