-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
ArtikkelMillega tegeleb perearst?

Millega tegeleb perearst?

Perearstid ja nende järjekordade pikkus tekitab peaaegu alati inimestes emotsioone. Patsiendid leiavad pahatihti, et arstijärjekorrad on liialt pikad. Perearstid kurdavad aga, et ülesandeid pannakse turjale rohkem kui kanda jõuab.

Toimetusele hiljuti laekunud vihjest võib lugeda välja selget pahameelt: „Ise pole oma perearstile juba aasta aega saanud. Vastu võtab mind õde. Põhjendus – pean nädala-kaks sabas ootama. Tavaliselt haigus või häda ei kannata aga sellist ootamist ja olen õe vastuvõtule minekuga nõus.“
Perearsti õnnestus kirjutajal oma sõnutsi näha viimane kord vaid seetõttu, et pereõde ei tihanud ainuisikuliselt otsust langetada ning kutsus arsti hetkeks kabinetti, et konsulteerida. „No tore oli oma perearsti ka üle pika aja korraks näha – ei unusta vähemalt nägu ära,“ märgib patsient.
Nördinult küsib ta, milleks tal üldse perearsti vaja on, kui viimasel ei ole patsiendi jaoks aega. Lõpetuseks pakub ta välja mõtte testida, kui lookas arstide uksetagused Raplas tegelikult on. Ta märgib juurde, et ei ole neis koridorides kunagi suurt tunglemist täheldanud.

Vastuvõtule viie tööpäevaga
Kui kiiresti siis perearsti jutule pääsema peab? Ja mis puhul peakski patsiente vastu võtma pereõde?

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 17. veebruari Raplamaa Sõnumitest