Neljapäeval avatakse ajalooline Kaitseliidu näitus

0

Täna võis Rapla riigimaja ruumides Kaitseliidu inimesi silmata. Nad saabusid juba hommikul ja sättisid esimese korruse saali üles uut näitust.

Näitus ise koosneb Kaitseliidu ajakirja „Kaitse Kodu!“ kaanekujundustest läbi aastate. Ajakirja esimene number ilmus 1925.aastal. Valik 90 aasta jooksul trükitud kaanepilte peegeldavad elu ja maailma sel päeval ja hetkel.

Kogu näitus on saanud inspiratsiooni ajakirja viienda sünnipäeva erinumbrist ning tollase tegevtoimetaja Viktor Neggo järgnevast mõttekäigust: „Ning mitte jääda seisma arenemise teel! Mis ehk eile oli vastuvõetav kõigile ning vajaline, võib muutuda täna juba üleliigseks. Elu ruttab edasi, seab uusi nõudeid. „Kaitse Kodu!“ arvestagu nendega, kohanegu nendele, arenegu ikka edasi ühes elu arenemisega. See on mu südamlikem soov ta hällipäevaks.“

Esimest korda oli näitus väljas Eesti Rahvusraamatukogus möödunud aasta oktoobris/novembris. Raplas avatakse see pidulikult aga neljapäeval kell 13.

Katri Reinsalu / Foto: Siim Solman