13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
PersoonLiivia Vacht on tunnustatud vaimse tervise edendaja

Liivia Vacht on tunnustatud vaimse tervise edendaja

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski tunnustas 16. veebruaril iga maakonna tublisid vaimse tervise edendajaid. Raplamaalt pälvis autasu eripedagoog, koolitaja ning perelepitaja Liivia Vacht.

Alustanud oma tööalast tegevust Järvakandi abikooli internaadi kasvatajana, on ta tänaseks era­praksises perelepitaja, koolitaja ja eripedagoog. Võtsime üheskoos ette väikese tagasivaate läbitud teekonnale.
Liivia on sündinud ja üles kasvanud Raplamaal. Lapsepõlvekodu asus Juuru vallas Maidla külas. Erilise soojustundega meenutab ta oma vanemaid, kes on kinkinud parima, mida armastavad vanemad oma lapsele saavad eluteele kaasa anda. Armastus, lähedus, turvatunne, oskus leida lahendusi keerukates olukordades, märgata ja aidata abivajajaid. Tõeline õnn on olnud kasvada kodus, mis oli rikas hoolivusest, armastusest ja soojusest. Just sealt on ta enda sõnul saanud vajaliku baasi, millele oma edasise elu on üles ehitanud.
Meeldivad mälestused on tal ka Ed. Vilde nim Juuru keskkoolist. Väike kool, sõbralikud, hoolivad ja lapse erisusi toetavad õpetajad. Koostöö kooliga on jätkunud tänaseni, sest Liivia on osalenud „Tagasi kooli” projektis ja tulenevalt oma erialasest tööst külastanud Juuru kooli üsna sageli, andes loenguid ja juhendades grupitööd erinevatele õpilasrühmadele.
Liivia esimene kokkupuude lastega, nende murede ja rõõmudega, oli juba koolipäevil. Keskkooli ajal möödusid suvevaheajad ema kõrval Maidla lastekodus töötades.

Mariliis Vest / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 2. märtsi Raplamaa Sõnumitest

Livia