11.1 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSÜks või kaks kooli – Vigala seisab valiku ees

Üks või kaks kooli – Vigala seisab valiku ees

Vigala vallavolikogu otsustab märtsi lõpus, kas sulgeda mõisas tegutsev Vana-Vigala kool ja jätkata ühe kooliga Kivi-Vigalas. Plaan on leidnud vallas nii toetust kui ka vastuseisu.

Märtsi lõpus peetavale volikogu istungile on vallavalitsus valmistanud ette otsuse eelnõu, millega liidetakse Vana-Vigala põhikooli 1.–9. klass Kivi-Vigala põhikooliga ja lõpetatakse koolitustegevus Vana-Vigala põhikoolis. Eelnõu näeb ette liita uue, Vigala kooli nime kandma hakkava asutusega ka Kivi-Vigala lasteaed, mis aga jätkab tegutsemist senises kohas.
Plaani kritiseeris eelmises Raplamaa Sõnumite numbris Vigala vallavolikogu liige ja endine koolijuht Jaan Viska. „Õpilased küsivad, miks meiega ei arvestata. Mis meist saab?” küsib ta pealkirjas. Viska sõnul on Vana-Vigala kool vallavalitsusele lihtsalt jalgu jäänud.
Vigala vallavanema Priit Kärsna hinnangul sisaldab Viska arvamuslugu aga alusetuid süüdistusi vallavalitsuse aadressil ja mitmeid faktivigu.
Valla koolivõrgu ümberkorraldamist on arutatud Vigalas ligi kümme aastat. Eelmisel aastal jõuti põhimõttelise otsuseni ühendada valla kaks kooli ja lasteaeda üheks asutuseks. Esialgu kõneldi siiski vaid ühise juhtimise alla viimisest, nii et uus kool-lasteaed tegutseks edasi senistes kohtades.

Vivika Veski
Loe pikemalt 9. märtsi Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare