-0.6 C
Rapla
Teisipäev, 19 märts 2024
RSAlu hariduskeskuse ehitus on lammutusfaasis

Alu hariduskeskuse ehitus on lammutusfaasis

Alu lasteaias-algkoolis käib hoogne lammutustöö. See kestab veel paar nädalat, kuni aprillikuuni, siis alustatakse juba ehitustöödega.

Natuke rohkem kui kolm nädalat tagasi allkirjastati Alu hariduskeskuse ehitusleping ning eeltööd ehk lammutamine on sellest ajast ka kestnud. Ehitushange kuulutati välja juba eelmise aasta septembri lõpul, pakkumised avati aga 28. detsembril. Projekti tähtajaks pandi juba siis 30. november käesoleval aastal, mis praeguste plaanide kohaselt jääb samaks.
Kuigi hoone rekonstrueeritakse täismahus, ütles Rapla abivallavanem Kalle Toomet, et hoone üldilmet oluliselt ei muudeta ning hoone kontseptsioon jääb muutmata. Küll tehakse aga muudatusi hoone sees ning lammutatakse üks enam amortiseerunud hoonetiib, mis vähendab veidi ka üldmahtu.
Hariduskeskusesse on kavandatud lasteaed 88 lapsele ning kool 60 lapsele. Ehituse käigus suureneb parkimisplats ning raamatukogu saab juurde uue lugemissaali koos eraldi sissepääsuga. Veel rajatakse korralik köök koos mitmeotstarbelise saaliga ning muusikaklass.
Õue- ja mängualale tehakse sõimerühma lastele mängimiseks aiaga piiratud ala, suuremad võsukesed saavad lõbusalt aega veeta avatud õuealal. Olemasolevaid atraktsioone uuendama ei hakata, küll saavad need kõik uue katte. Õuealale tuleb ürituste tarbeks terrass ning eraldi paikneb ka majandushoov. Teekattena kasutatakse värvilist mosaiikkivi ning hoone fassaad tuleb kuni esimese korruse akende ülemise ääreni löögikindel.

Mariliis Vest / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 23. märtsi Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare