6.1 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
ArtikkelFOTOD: Käsitöölane: Korvid, korvid, korvid!

FOTOD: Käsitöölane: Korvid, korvid, korvid!

Korv on vist üks universaalsemaid esemeid majapidamises. See võib olla panipaik, kuhu pista mänguasjad või lõnga­kerad. Seda võib kasutada ka pesu hoidmiseks. See on abivahend, millega sahtleid ja riiuleid organiseerida ning kodu korras hoida.
See võib olla aga ka abivahend mingite tegevuste sooritamisel. Sangaga korviga on hea asju tuua ja viia. Sangaga korvi pistetud mahlapurk püsib kenasti püsti. Sama korv võib olla abiks aiatöödel või keldrist kartulite toomisel.
Nii võttiski Käsitöölane sel korral ette uurida, kuidas korve õieti punutakse. Läksime külla Enn Lainurmele, kes valmistab pajuvitstest tugevaid ja kõigile tuttavaid korve. Vestlusest temaga selgub, et korvipunumiseks ei sobigi iga paju. Kvaliteetse vitsa saamiseks on mees sobiva paju oma maa peale peenrasse kasvama pannud.
Viimastel aastatel on aina enam kogunud populaarsust hoopis paberist korvide punumine. Selle kunsti on endale selgeks teinud Liia Tõnismäe. Ajalehepaberist korvid on üllatavalt vastupidavad ning kaunistavad kahtlemata iga majapidamist. Nende valmistamisel on tegijal ka palju sõnaõigust, mis tooni ja mis kujuga lõpptulemus saavutatakse.
Head lugemist!

Katri Reinsalu, Käsitöölase toimetaja / fotod: Siim Solman

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare