Katleen Kangur rakendab kogemused treeneritöösse

0
katleen kangur

Kohila võrkpall elab praegu oma hiilgeaegu. Naiskond on võitnud järjest kolm Balti liiga tiitlit, sel kevadel jahitakse veel ka kolmandat Eesti meistritiitlit. Sügisel katsuti esmakordselt jõudu Euroopa tasemel ja tasuks saadi koduväljakul magus võit Iisraeli naiskonna Kfar Saba Hapoel üle.

Kohila naiskond koosneb enam-vähem võrdselt kohalikest ja mujalt pärit mängijatest. Üks kohalikest on Katleen Kangur (20).
Ta ei ole küll algkoosseisu mängija, kuid on see-eest olnud naiskonna koosseisus alates selle loomisest 2013. aasta suvel. Ta on noore mängijana näinud nii oma võistkonna uhkeid võite kui ka kibedaid kaotusi. Lisaks sellele unistab ta ise treeneriametist ning hoiab suviti korras Kohila rannavõrkpallikeskust.

Kaks treenerit
Katleen Kangur on põline Kohila elanik. Ta on seal sündinud, üles kasvanud, hakanud võrkpalli mängima ning lõpetanud kaheksa klassi. Alates üheksandast klassist jätkus tema koolitee Audentese spordigümnaasiumis kantuna unistusest saada võrkpallitreeneriks.
Esimese kõrgliigakogemuse sai ta samuti Audenteses. Ta kuulus Audentese SG/Noortekoondise ridadesse, kuid mänguaega teenis sellel tasemel vähe. Loomulikult jätkas ta samal ajal mängimist ka noorteklassis. Audenteses õppimine pakkus võimalust olla võrkpalliga vahetumalt seotud ning seda staažika treeneri Peeter Vahtra käe all, kes on praegu Kohila naiskonna peatreener. Audentese kooli lõpetas Kangur 2014. aasta kevadel.
Võrkpalli hakkas ta mängima küllaltki hilja. Alles viiendas klassis. Eriti arvestades seda, et tema ema Ingrid Kangur on võrkpallitreener. Ema siiski tütre eest otsust ära ei teinud. Enne pallimängimist tegeles Katleen võistlustantsuga. See jäi pooleli, sest tema partner lõpetas tantsimise ning nii ei näinud ka Kangur mõtet selle alaga jätkata. Üleminek võrkpalli juurde läks tütarlapse sõnul sujuvalt.
„Käisin alati emaga võistlustel kaasas. Istusin põhiliselt küll varupingil. Varus istumine kasvatas aina soovi mängida. Sellest soovist ajendatuna tegingi palju trenni,“ ütles Kangur. 2013. aastal sõlmis ta lepingu Kohila naiskonnaga, ent jäi Audentesesse edasi õppima.
Võrkpallis ongi Katleenil olnud kaks treenerit – oma ema ja Peeter Vahtra.

Siim Jõgis / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 16. märtsi Raplamaa Sõnumitest