Kehtna MTK plaanib koolile uue nime võtta

1
eero kalberg

Kehtna majandus- ja tehnoloogiakool tähistas reedel, 11. märtsil koos endiste ja praeguste kolleegide ning koostööpartneritega 90. aastapäeva. Oma kõnes vihjas direktor Eero Kalberg, et kooli võib lähitulevikus ees oodata nimevahetus.

Kalberg rääkis, et koolis on nime vahetamist arutatud. See tuleneb soovist, et uus nimi oleks lühem ja konkreetsem. Nimevahetus ei ole Kehtna ametikoolile iseenesest midagi võõrast. Kui 1925. aasta detsembris tegutsemist alustati, oli esimene nimi Kehtna tütarlaste põllutöö ja majapidamise kool. Kõige enam teatakse Kehtnat tõenäoliselt tehnikumi järgi. Seda nime kandis kool alates 1966. aasta keskpaigast, kui Kehtna näidissovhoosi ja nõukogude-parteikooli baasil moodustati Kehtna näidissovhoostehnikum. Majandus- ja tehnoloogiakooli nime all tegutsetakse alates 2000. aasta jaanuarist.

Siim Jõgis / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 16. märtsi Raplamaa Sõnumitest

uuemad vanemad enim hinnatud
Andres
Külaline
Andres

Kehtna KPK oli ka vahepeal. Ehk siis Kehtna Kõrgem Põllumajanduskool.