11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKompetentsikeskuse rajamine Kehtnasse saab sisse uue hoo

Kompetentsikeskuse rajamine Kehtnasse saab sisse uue hoo

Kehtna majandus- ja tehnoloogiakoolis on rasketehnika kompetentsikeskusest unistatud juba aastaid.

Esmakordselt tuli kool keskuse rajamise ideega avalikkuse ette juba 2009. aastal. Vahepeal on see teiste projektide varju jäänud. Siis on tundunud, et kompetentsikeskuse rajamine saab taas elu sisse, kuid ainult selleks, et mõne aja pärast vaibuda.
Kehtna majandus- ja tehnoloogiakooli direktor Eero Kalberg ütles, et projekt on jäänud venima, sest kool oli hõivatud rasketehnika õppehoone, õpilaskodu ja peahoone renoveerimise projektide elluviimisega. Samuti ei olnud EAS vastavat meedet avanud. Siiski on aastate jooksul rasketehnika kompetentsikeskuse idee jäänud endiseks. Juunis alustatakse EAS-ga aktiivset koostööd. Lisaks peab kool läbirääkimisi rasketehnika ettevõtete, nende liitudega ja kahe kõrgkooliga, Tallinna Tehnikaülikooli ja tehnikakõrgkooliga.
Projekti tehnilisel ettevalmistamisel teeb kool koostööd Austria ettevõttega Technische Hydraulik Planungs und Errichtungs GmbH, mis on olnud sarnaste keskuste rajamise juures Lätis ja Leedus. Nende keskustega tutvumiseks sõidab kooli delegatsioon koos partneritega järgmisel nädalal Lätti ja Leetu.

Siim Jõgis / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 23. märtsi Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare