13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
ArvamusMetsa koht ei ole elektrijaama hiidahjus

Metsa koht ei ole elektrijaama hiidahjus

Aasta algul andis valitsus tuliste vaidluste järel taas rohelise tule puidu põletamiseks Narva elektrijaamades. Nüüd on pall Riigikogu väravas, kes kujundab lõpliku seisukoha elektrituru seaduse menetlemise käigus.

Seda otsust on lahatud nii- ja naapidi, toodud välja tema häid ja halbu külgi. Ühtpidi on selge, et see samm aitaks luua sektorisse uusi töökohti ja päästaks valeinvesteeringuid teinud Eesti Energia veelgi suuremast varade allahindamisest. Aga kuna ta mõjutab otseselt meie loodust, energeetikat ja muidugi ka inimesi, on põhjalikud debatid ja arutelud igati vajalikud.
Metsa elektrijaama ahjudes põletamise küsimuse erinevaid tahke käsitles äsja ka Riigikogu keskkonnakomisjon koos metsatööstuse ja Eesti Energia esindajate ning teadlastega. Arutelu süvendas veendumust, et valitsusel tuleks oma otsus vähemalt osaliselt üle vaadata ja leppida kokku kas väiksemates põletusmahtudes või/ning leida lahendused, mis tagaksid ainult väheväärtusliku puidu ahju sattumise. Põhjendan oma seisukohta.

Rainer Vakra,Riigikogu keskkonnakomisjoni esimees, SDE
Loe pikemalt 2. märtsi Raplamaa Sõnumitest

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare