6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
ArvamusÕpilased küsivad, miks meiega ei arvestata. Mis meist saab?

Õpilased küsivad, miks meiega ei arvestata. Mis meist saab?

Vana-Vigala põhikool on vallavalitsusele jalgu jäänud ja nüüd on koostatud eelnõu Vigala valla haridusvõrgu ümberkorraldamiseks uue kooli asupaigaga Kivi-Vigalas.

Vana-Vigala põhikool on mõisakool, mis asub Raplamaal Vana-Vigala külas. Põhikoolis õpib 2015/2016. õ.a päevases õppevormis 67 õpilast, õpetab 18 õpetajat-tunniandjat ning töötab 13 töötajat. Koolil on oma õpilaskodu, kus kohti 25 lapsele. Koostöös Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskooliga pakutakse eelkutseõpet. Käitumisprobleemidega õpilaste 8.-9. klassis õpib kokku 24 õpilast.
Kivi-Vigala põhikool on Vigala valla munitsipaalkool, mis asub Vigala vallas Kivi-Vigala külas. 1. septembri seisuga õpib koolis 46 õpilast. Õpetab 14 õpetajat-tunniandjat ning töötab veel 6 töötajat.
Koole saab võrrelda: Vana-Vigala töötab õpilaste arvult nagu põhikool, Kivi-Vigala on nn külakoolina poole väiksema õpilaste arvuga. Kivi-Vigala loeb enda plussiks, et maja on koolimajaks ehitatud, aga teisalt on see nagu paneelmaja talvel ikka: ruumid talvel jahedad, kevadel palavad.
Vana-Vigalas on õpilaste järelkasv suurem, kooli piirkond on suurem ning ulatub Teenusele. Vana-Vigalas 2003.a valminud õpilaskodu toob õpilasi piirkonda juurdegi, lisaks käitumisprobleemidega, õpiraskustega õpilased. On ka teistsuguseid arvamusi vallast, et õpetame ainult kohalikke lapsi, aga seejärel kaovad paljud töökohad, seega tulubaas.

Jaan Viska, külavanem, volikogu liige / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 2. märtsi Raplamaa Sõnumitest

15 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare