Palukülas sõideti KoMo suusasarja eelviimane etapp

0
paluküla

KoMo suusasari läheneb selleks aastaks lõpule. Hea on tõdeda, et kui eelmisel aastal toimus üksainus sõit ning üle-eelmisel aastal mitte ühtegi, siis tundub, et tänavu saadakse kõikide etappidega ühele poole.

Laupäeval, 27. veebruaril peeti Palukülas KoMo sarja neljas etapp ning viimane viies etapp, suusatamise vabatehnika sprint, sõidetakse eeloleval pühapäeval, 6. märtsil Raplas Vesiroosi tervisepargis. Sarnaselt sarja kolmanda etapiga läbisid täiskasvanud mehed ka nüüd kaheksateist kilomeetrit ning naised üheksa kilomeetrit. Võisteldi klassikalises tehnikas.
Meeste üldarvestuses sai kiireima aja kirja Taavi Raudsaar, kes läbis 18 kilomeetrit ajaga 1 tund 2 sekundit ja 59 sajandikku. Üldarvestuse teise ning meesveteranide kiireima aja sõitis Kaido Pesor (1:03.06,79). Kolmanda koha sai Ain Rästa ajaga 1:04.53,76. Naiste üldarvestuses said kiireima aja kirja Aivi Tarvis (40.03,48), kes muide oli naisveteranide arvestuses ainuke võistleja. Teine oli Britta Panker (44.39,54) ja kolmas Merike Meriküla (47.07,30).
Pärast nelja etappi moodustavad meeste arvestuse esikolmiku Taavi Raudsaar (150 punkti), Kaupo Kaljumets (125) ja Margus Maidre (87). Naistest on esimesed kolm Liivika Mölder (166), Triinu Tuttenpal (124) ja Rebeka Nipernado (84). Meesveteranide esimeses klassis hoiab suveräänselt esikohta Kaido Pesor (200), kellele järgnevad Reito Trei (178) ja Enrico Salk (168). Naisveteranide esimesed kolm on Aivi Tarvis (200), Diana Timosova (46) ja Liis Orro (43). Meesveteranide teises klassis on enne viimast etappi esikohal Peeter Tarvis (200), kellele järgnevad Tõnis Leier (138) ja Urmas Tammemäe (46).

Siim Jõgis / foto: erakogu