14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRapla lilleprintsessid on EKSL-i võimlemisfestivali laureaadid

Rapla lilleprintsessid on EKSL-i võimlemisfestivali laureaadid

Laupäeval, 27. veebruaril toimus Raplas Sadolini spordihoones Eesti Koolispordi Liidu (EKSL) võimlemisfestival. Osales 13 kooli kokku üle 300 noore võimlejaga.

Võistluse peakohtunik on teist aastat järest Kadi Saks. Raplamaad esindasid Rapla Vesiroosi gümnaasiumi ja Kohila gümnaasiumi tüdrukud.
Treener Kadi Saksa juhendamisel tegid oma esimese võistluse Rapla Vesiroosi gümnaasiumi väikesed võimlejad. 1.-3. klasside rühmade arvestuses esitati kava „Kelmikad lilleprintsessid”. Võistluskava autorid on Valtu põhikooli 8. klassi õpilased Gerda Saks, Gerda Metsallik, Agnes Palandi, Riin Satsi ja Triin Satsi, kes kõik on EKSL-i võimlemisfestivali viiekordsed laureaadid.
Treener Kadi Saksa toel tutvuti rühmvõimlemise määrustikuga, mille alusel koostati väikestele võimlejatele võimetekohane ja kõikidele reeglitele vastav kava. Imearmsalt ette kantud kava võlus publiku täielikult.
Treener Kairis Kontus tõi võistlusele Kohila gümnaasiumi neiud, kes osalesid koondrühmade arvestuses. Sandra Vilismäe loodud kava „Sinu küljes kinni” oli äärmiselt särtsakas ja nooruslik. Noored nautisid oma esinemist, mis saatis saali emotsiooni enesekindlusest ja rõõmust.
Võistluse lõppedes rivistuti taas võimlemisvaibale. Žürii andis võimlejatele tagasisidet, mis neile eriti silma jäi, ja seejärel asuti auhindu üle andma. Kokku anti välja 10 laureaaditiitlit ja viis eriauhinda.
Rapla Vesiroosi gümnaasiumi väikesed lilleprintsessid pälvisid I vanuseastme võimlemisrühmade arvestuses laureaaditiitli. Treener Kadi Saks ja tüdrukud said kaela kuldmedalid ning maiustamiseks kommikarbi. Treener Kairis Kontusele anti üle eripreemia kava emotsionaalse esitamise eest.
Publiku seas istudes ja suurt hulka võimlemisnoori vaadates oli heameel tõdeda, et väide noorte vähesest füüsilisest liikumisest ei pea nende paljude noorte puhul paika.
Järgmine EKSL-i võimlemisfestival on juba aasta pärast.

Karin Moisar / foto: Hege Runnel