-0.6 C
Rapla
Teisipäev, 19 märts 2024
RSRapla päästekomando sai endale redelauto

Rapla päästekomando sai endale redelauto

Rapla päästekomando on saanud ühe auto võrra rikkamaks – peagi saavad päästjad oma töös kasutada redelautot.
Redelautot läheb tarvis nelja ja enama korrusega majade puhul. Reeglina kasutatakse seda kõrgematelt korrustelt inimeste ja lemmikloomade akna kaudu päästmiseks. Käsiredelid ulatuvad vaid kolmanda korruseni.
„Lisaks kasutatakse redelit ülevalt alla kustutamiseks, nagu oli näiteks viimati Tallinnas Maxima lao kustutamine. Hea töövahend, kui hoone on juba varisemisohtlik ja päästjad ei saa suitsusukeldumist teha. Siis on n-ö väljast kustutamine,“ rääkis Rapla päästekomando pealik Tauno Sau.
Samal ajal tasub aga märkida, et redelauto kasutamiseks läheb vaja päris suurt platsi maja juures. Enamasti kipub aga kortermajade lähiümbrus olema autosid täis pargitud. See tähendab, et enne redelauto kasutamist võib olla vajalik autode teisaldamine. Raplasse jõudis redelauto Rakvere päästekomandost. Enne tehti auto täielikult korda ja paigaldati ette ka uus korv. Lisahooldust auto seega ei vaja.
Kasutusele võetakse see alles siis, kui kõikidele päästjatele on korraldatud vastav koolitus, et tööriista oskuslikult kasutada. Täpset kuupäeva komandopealik veel öelda ei osanud, kuid ilmselt juhtub see aprillikuu jooksul.
Sau rääkis, et suurt vajadust sellise auto järele ei ole siiani Raplas tuntud. See on pigem boonuseks ning leiab kindlasti tulevikus töös kasutust ja on abiks. Rapla redelauto on ainuke terves maakonnas. Teised sellised autod asuvad Pärnus ja Tallinnas.

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 23. märtsi Raplamaa Sõnumitest