11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRaplamaa Haigla saab tänasest uue ajutise juhi

Raplamaa Haigla saab tänasest uue ajutise juhi

Reedel tuli ilmselt paljudele suure üllatusena uudis, et SA Raplamaa Haigla nõukogu on otsustanud tagasi kutsuda senise haiglajuhi Aivar Toominga. Ajutiseks uueks juhiks nimetati Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) psühhiaatriakliiniku juhataja dr Kaire Aadamsoo.

Haiglajuhi vahetamise põhjuste selgitamisel viitab PERH sihtasutuse asutamislepinguga sätestatud haigla eesmärkidele. Üks neist oli eriarstiabi pakkumise säilitamine elanikkonnale. Teine eesmärk on olnud aga tagada haigla jätkusuutlik tegevus üldhaiglana.

Kehv majanduslik olukord
PERH-i poolt välja saadetud pressiteatest võib lugeda, et eriarstiabi pakkumise osas haiglajuhile etteheiteid ei ole. „Ligi aastase Põhja-Eesti Regionaalhaiglaga võrgustunud haiglana tegutsemise ajal on Aivar Toominga juhtimisel suudetud ambulatoorsete teenuste valdkonnas kaasata täiendavalt arste ning vastu võtvate erialade valikut on isegi suurendatud,“ öeldakse pressiteates. Kadunud on vaid iseseisev statsionaarne psühhiaatria osakond, milles oli ka varem kokku lepitud. Vastavat abi osutatakse täna rohkem ambulatoorselt ning haigla pakub ka psühhiaatrilist päevaravi.
Haiglajuhi tagasikutsumise põhjus paistab seega olevat just teise eesmärgi mittetäitmine.
„Paraku on samal ajal haigla niigi raske majanduslik olukord muutunud aastaga veelgi keerulisemaks. Haigla ei suutnud püsida nõukogu poolt kinnitatud eelarves, lõpetas 2015. aasta suure kahjumiga ning kujunenud olukord tingib nõukogu sekkumise tegevjuhtimisse,“ on kirjas PERH-i ametlikus teates.

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 16. märtsi Raplamaa Sõnumites

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare