SUUR GALERII: Kohila tuli kolmandat aastat järjest Balti liiga võitjaks

0
võrkpall

Tallinnas toimunud naiste Balti liiga finaalturniirile tõmmati pühapäeval joon alla, kui kohamängudes olid edukad kõik kolm Eesti võistkonda. Kuldmedalimängus Kaunase naiskonna pika võitudeseeria lõpetanud Kohila võrkpalliklubi tuli kolmandat aastat järjest esikohale. TTÜ/Tradehouse saavutas pronksmedali ja Tallinna Ülikool seitsmenda koha.

13 viimases mängus väljakult võiduga lahkunud Kaunase naiskond ei suutnud edukat seeriat pikendada, kui finaalis tunnistati kahel viimasel aastal meistriks tulnud Kohila võrkpalliklubi 3:0 (19, 12, 20) ülekaalu. Detsembris ja veebruaris parimaks mängijaks tunnistatud Kateryna Dudnikova oli 16 punktiga finaalmängu resultatiivseim. Kertu Laak assisteeris kümne ning Julija Mõnnakmäe, Eliisa Peit ja Maarja Kerner võrdselt kaheksa punktiga. Kohilannad realiseerisid 65-protsendilise pallingu vastuvõtu juures rünnakuid 48-protsendiliselt. Leedulannade samad näitajad olid vastavalt 42 ja 37 protsenti. Blokis jäi punktidega 10-4 peale Kaunas ja pallingul omakorda 10-2 Kohila. Võitjate efektiivsusnäitaja oli +34 ja kaotajatel +9.

Balti liiga parimad mängijad:

Parim nurgaründaja nr 1: Kateryna Dudnikova, Kohila võrkpalliklubi

Parim nurgaründaja nr 2: Yullia Molodtsova, Kaunas

Parim libero: Kristi Nõlvak, TTÜ/Tradehouse

Parim keskblokeerija nr 1: Eliisa Peit, Kohila võrkpalliklubi

Parim keskblokeerija nr 2: Urte Andriukaityte, Kaunas

Parim sidemängija: Oksana Rusnachenko, Kaunas

Parim diagonaalründaja: Kertu Laak, Kohila võrkpalliklubi

Kõige väärtuslikum mängja: Kateryna Dudnikova, Kohila võrkpalliklubi

 

volley.ee/fotod: Siim Solman

Vaata fotosid SIIT.