Ülle Laasner krooniti lauamängude mitmevõistluses Eesti meistriks

0
ülle laasner

Laupäeval, 12. märtsil toimusid Pärnumaal Tihemetsas lauamängude mitmevõistluse Eesti meistrivõistlused. Rapla maakonna sportlastest tegi seal parima tulemuse Ülle Laasner. Naiste arvestuses krooniti ta Eesti meistriks.

Nii meeste kui ka naiste arvestuses tulid kolmandad kohad samuti Rapla maakonda. Meestest oli kolmas Valter Viisut ja naistest Talvi Ainsar.
Ülle Laasner on lauamängude mitmevõistlusega tegelenud kolm aastat ja Eesti meistritiitel oli tema jaoks esimene. Lauamängude mitmevõistlus koosneb neljast alast: male, kabe, koroona ja lauatennis. Laupäevasel võistlusel osales naiste konkurentsis üksteist võistlejat. Iga ala puhul selgusid vastased Šveitsi süsteemi järgi. Laasner ütles, et tema kõige tugevam ala on male, kus ta tavaliselt punkte ei kaota. Seekord tuli siiski ühes matšis ka vastase paremust tunnistada. Õnneks see tiitlivõitu ei nurjanud.
Tavaliselt on igal osalejal üks ala kõige tugevam. Paljudel on selleks lauatennis ja Laasner tunnistas, et neile ta vastu ei saa, kes on selle alaga aastaid tegelenud.
Omamoodi keeruline mäng on ka kabe, kus üksainus eksimus võib maksta terve mängu.
“Males on võimalik ühest halvast käigust välja tulla, aga kabes rikub see kõik võimalused ära,” rääkis Laasner. Koroona on ühest küljest tehniline ala, kuid samas ka õnnemäng. Vahel lähevad litrid auku, teinekord mitte. “Seekord oli mul koroonas hea päev ja löögid õnnestusid,” ütles Laasner.

Siim Jõgis / foto: Siim Solman