Vestlusring: Omavalitsus olgu kes, mitte mis

4
artur talvik

Riigikogu menetlusse on jõudnud haldusreformi seaduse eelnõu, mis soovitakse seadusena vastu võtta jaanipäevaks. Veidi tagaplaanile on jäänud riigireformi idee, millest Raplamaa Omavalitsuste Liit on juba aastaid rääkinud. Rahandusministeeriumis käib küll analüüs, kuid tundub, et puudub ühtne arusaam, mida see riigireform endast kujutab ning mida ja kuidas reformima peaks.

Seekordses vestlusringis arutlesid haldus- ja riigireformi teemal Raplamaa Omavalitsuste Liidu tegevjuht Silvi Ojamuru, Rapla maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Ülo Peets, Riigikogu liige Artur Talvik (Vabaerakond) ja Vigala vallavanem Priit Kärsna.

Kui palju me teame riigireformist?

Inge Põlma, Tõnis Tõnisson / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 23. märtsi Raplamaa Sõnumitest

uuemad vanemad enim hinnatud
külamees
Külaline
külamees

Kas arvutiajastul on vaja nii palju muidusööjaid, et kokku liita puudulik eelarve? Raha vedeleb maas,aga kokku hoida ei osata.

külamehele
Külaline
külamehele

Tegelikult Viljandis on maavalitsuste raamatupidamine.

külamees
Külaline
külamees

Millal küll võetakse maha üleliigsed parasiidid valdade valitsustest. Mida teevad VIIS raamatupidajat-rahalugejat hommikust õhtuni Märjamaa vallas, kui kogu raamatupidamine on juba aastaid Viljandisse koondatud? Sealt tuleb reforme alustada! Kui kaua siis rahvast lollitatakse?

Kulamehele
Külaline
Kulamehele

Neid omavalitsusi, kes tegutsevad reformiootel olles pseudotöid otsides “Naabriplika” stsenaariumi järele, on oi-kui-palju!