9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSŽürii valis välja Rapla riigimaja kunstikonkursi võidutöö

Žürii valis välja Rapla riigimaja kunstikonkursi võidutöö

Alates 2011. aastast tuleb avalike hoonete ehitustööde maksumusest vähemalt 1% eest soetada kunstiteoseid. Sellesama nõude ees seisis ka Rapla riigimaja pärast renoveerimistöid. Tänaseks on žürii oma otsuse langetanud ja kunstikonkursi võitja välja selgitanud.

Kõnealune seadus rakendub riigi- ja avalik-õiguslikele asutustele ning riigi enamusosalusega sihtasutustele ja mittetulundusühingutele.
Riigi Kinnisvara AS-i korraldatud kunstikonkursile laekus kokku 33 tööd. Nende hulgast pidi valiku tegema žürii, kuhu kuulusid Ene Matetski (Rapla maavalitsuse maasekretär, žürii esimees), Johannes Saar ja Liisa Kaljula (Eesti Kunstiteadlaste ja Kuraatorite Ühing), Arne Maasik ja Inga Heamägi (Eesti Kunstnike Liit) ning Kairi Orgusaar (Raplamaa Kaasaegse Kunsti Keskuse juhatuse liige). Hääleõiguseta liikmena osales žürii töös ka Rapla maavalitsuse kultuuritöö spetsialist Age Tekku.
Otsiti tööd, mis oleks otseselt või kaudselt Raplamaaga seotud. Sealjuures ei tehtud ettekirjutusi materjalile või tehnikale.
Pärast arutelusid osutus võidutööks Tarmo Kübardi ja Sander Paljaku installatsioon „Meie Rapla“. Kavandi näol on tegemist tööga, mille puhul saavad kogukonna liikmed ise teose kujundamisse panustada.

Katri Reinsalu
Loe pikemalt 30. märtsi Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare