Alustati raudteelõikude remondiga

Möödunud nädalal algasid Liiva-Rapla ning Tapa-Tartu raudteelõikudel ehitustööd. Remonti tehakse lõigu kaupa ning vastavalt tööde edenemisele muutuvad kõikide suundade sõiduplaanid ja väljumisteed.

Edelaraudtee juhi Rain Kaarjase sõnul on Tallinna-Rapla raudteelõigu renoveerimise eesmärk tõsta reisirongide lubatav kiirus lõigul 120 kilomeetrini tunnis. Remonditöid teeb AS-le Go Group kuuluv Go Track ning renoveerimine kestab hiljemalt 31. oktoobrini 2017. Hetkel on rongide sõiduplaanid kinnitatud kuni 17. aprillini.
Parandustööde hulka kuuluvad Kaarjase sõnul raudtee ja jaama peateede renoveerimine, pöörmete vahetamine, Valdeku raudteeülesõidust umbes 800 meetri kaugusel Kiisa suunal ühe ohtliku viadukti lammutamine, raudteeülesõitude rekonstrueerimine ja uute raudteeülesõitude ehitamine.
Raplamaal läheb esimeses etapis remonti Kohila-Rapla lõik, kus ehitustööd kestavad umbes viis nädalat. Pärast seda kolitakse üle Kiisa-Liiva lõigule. Esimeses faasis eemaldatakse rööbaste ja liiprite all olev killustik, suvel läheb lahti põhjalik liiprite, rööbaste ja killustiku vahetamine, kus puitliiprid asendatakse betoonliipritega ning mõnes kohas vahetatakse ka rööpad välja.
„Lisaks sellele, et remondi tulemusel on tulevikus kiirused suuremad ning ajavõit rongiga reisivale inimesele selgelt tuntav, on edaspidi vaheremonte vaja teha harvemini kui seni,“ rääkis Kaarjas.
Edelasuunal teenindatakse tööpäeviti kõiki reise rongidega, alates 18. aprillist asendatakse rongid lõiguti bussidega laupäeva hommikust pühapäeva pärastlõunani. Tallinna-Rapla-Viljandi/Pärnu liini sõiduplaani leiab Elroni kodulehelt elron.ee ja infostendidelt niipea, kui sõidugraafikud on koostatud. Muutunud on reiside number 378, 270, 271 ja 377 väljumised (Rapla ja Türi reiside õhtused väljumised). Piletite etteostuperiood on remondi ajal lühendatud 7 päevani.
Asendusbusside peatused märgistatakse Elroni värvides tahvlitega, kõik peatused ei ole rongijaama juures, vaid valiku tegemisel on olnud määrav asula keskuse asukoht ja bussi sõiduaeg. Bussiga teenindatakse kõiki peatusi, kus vastavalt ekspress- või tavaliini rongid peatuvad. Asendusbussid on niinimetatud turismibussi tüüpi, mis tähendab, et kokkupandud lapsevankrid saab paigutada bussi all olevasse pagasiruumi, kuid jalgratastega reisijatel palub Elron valida reis, mida teenindab täies ulatuses rong.
Suuri koeri ei ole võimalik bussi võtta. Puuriga väikeloomad on bussi lubatud, ent omanik peab arvestama võimalusega, et kui bussis on kõik istekohad täis, peab ta puuri loomaga sülle võtma.

Tallinn: Balti Jaama maaliinide post nr 2
Tallinn-Väike: bussipeatus „Tallinn-Väike“ Pärnu maanteel
Liiva: bussipeatus „Risti“
Männiku: bussipeatus „Männiku jaam“ Tallinna-Saku maan­teel
Saku: bussipeatus „Õlletehase“
Kasemetsa: bussipeatus „Nirgioru“
Kiisa: jaamahoone juures
Roobuka: peatus „Mäevana“  Kiisa-Kohila maanteel
Vilivere: peatus „Jaagu­mardi“ Kiisa-Kohila maanteel
Kohila: jaamahoone kõrval olev parkla
Lohu: peatus „Lohu jaam“
Hagudi: peatus „Hagudi“  Tallinna-Rapla-Türi maanteel
Rapla: – Rapla bussijaam
– bussipeatus „Kesklinna“
– bussipeatus “Mahlamäe”
– bussipeatus „Rapla raudteejaam“

Mariliis Vest / foto: Siim Solman

Samal teemal

Raudteeremont toob augustis tagasi asendusbussid Raplamaa Sõnumid. Raudteeremondi edenemisega kaasnevad muudatused 20.–28. augustini edelasuuna rongide sõiduplaanides. Nädalavahetustel on osalisel...
FOTOD: Täna öösel algasid Tallinna-Rapla raudteelõ... Südaööl alustati Hagudi raudteejaamast mõnisada meetrit Tallinna poole oleval Hagudi-Kodila tee raudteeülesõidul täismahus remondiga. Kopp löödi maas...
Elroni piletite hinnatõus mõjutab oluliselt maakon... Kuigi Elroni kodulehel on info, et alates 15. veebruarist tõusevad rongipiletite hinnad keskmiselt 5% ning mitmetel sõitudel jääb hind endiseks, tõuse...

5 kommentaari Alustati raudteelõikude remondiga

 1. raplakas ütleb:

  Pakun välja, et Rapla jaoks on tegemist ikkagi ennekõike uudisega ja nagu näha on loo juures ka tasuline reklaam. Ei näe probleemi.
  0  0
 2. Nii see käib ütleb:

  Kui on tegu omadega, ei kehti mingid seadused.
  Nii lihtne see ongi.
  0  0
  • Ajakirjanduseetika ütleb:

   Jah, kui nüüd aadressi ja pilte vaadata siis asub see hostel Raplamaa Sõnumitega samas majas… ja kui nad reklaami soovivad, eks siis kommenteerime ja aitame omalt poolt kaasa. Ega me kadedad ei ole.
   0   0
 3. Raplas avas uksed hostel ütleb:

  Lehes on uudis “Raplas avas uksed hostel”. Jääb mulje, et tegu on tõesti uudisega, midagi mis on alles juhtunud. See hostel on seal avatud juba ammu, sellest saab aru kui veidi internetist asja kohta lugeda. TELLITUD JA MAKSTUD REKLAAM või nagu nüüd öeldakse SISUTURUNDUS. Üldiselt on korralikel lehtedel kobmeks reklaamtekstid vastavalt märgistaga. Kuidas toimetus asja kommenteerib?
  Paraku läheb selline “uudis” hästi peale.
  0  0
  • Ajakirjanduseetika ütleb:

   ajakirjanik väldib oma kirjutistes (ka fotodes) otsest ja varjatud reklaami. Ajaleht töötab oma lugejate huvides, mitte firmade äriagentuurina. Reklaamlood ilmuvad ainult väljaostetud pinnal ja kannavad vastavat märget. Reklaami sisaldavatele uudistele ja artiklitele peab olema samuti lisatud vastav märge, selgitamaks lugejale, et tegemist on kommertstekstiga.

   Kui see hostel avati seal juba mingi aasta tagasi, siis on tõesti kummaline praegu kirjutada UUDIST, et Raplas vati hostel. Nagu näha on see uudis praegu enimloetud lugudest esimene ja kõigile facebookis jagatud… on see selgelt reklaam või varjatud reklaam sellele hostelile.
   0   0

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga