11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSOmavoliliselt puid maha raiunud mehed jäid karistuseta

Omavoliliselt puid maha raiunud mehed jäid karistuseta

Kuusikul olid Sireli 4 korterelamu elanikud jahmunud, kui ühel kevadpäeval olid nende maja ümbrust ehtinud kastanipuud maha raiutud. Kuigi külameestel, kelle temp see oli, raieluba ei olnud, jäid nad seekord karistuseta.

Nördinud majaelanik, kelle korterelamu juurest kaks kastanipuud omavoliliselt maha raiuti, ütleb, et seal majas oli juba varem korraldatud koosolekuid, kus lepiti kokku, et ollakse kategooriliselt selle vastu, et ilusad ja noored puud maha võetakse.
Kaks neljakümnendates eluaastates meest, kellel sama majaelaniku sõnul on pehmelt öeldes mitte kõige viisakamad elukombed, nii aga ei arvanud ning olid juba ammu pähe võtnud puud maha raiuda. Luba olid nad selleks ka juba ammu soovinud.
„Need puud olid meie maja iludused, lapsed käisid siin kastaneid korjamas,“ ütleb anonüümseks jääda sooviv Kuusiku elanik. Nüüd ongi majarahvas kurb, et ilusad kastanid on omavoliliselt maha saetud. Murega on pöördutud ka Rapla vallavalitsusse.
Tiheasustusalal asuvate üksikpuude, põõsaste ja okste raiet reguleerib kohalik omavalitsus, kes kehtestab selleks loa andmise tingimused ja korra.
Rapla valla heakorraspetsialisti Sirle Sule nendib, et tegelikult oleks ikkagi pidanud raietöödele eelnema raieloa taotlus.

Mariliis Vest / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 13. aprilli Raplamaa Sõnumitest

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare