„Putukafriigi päevaraamat” kirjeldab elurikkust otse meie kõrval

viio aitsam

Viio Aitsami „Putukafriigi päevaraamat “Elust aias koos putukatega” kirjeldab tohutut elurikkust otse meie kõrval, mida me tavaliselt ei märka.

„Ilus, armas, soe raamat,” iseloomustas Rapla keskraamatukogu teenindusjuht Kaja Tammar reedel raamatuesitlust sisse juhatades. Ta tõdes, et putukatega peame tahes-tahtmata kokku puutuma, kui õues käime, ja et Viio Aitsami ilusasti kirjutatud ja pildistatud raamatut saab kasutada soovi korral ka putukamäärajana.
Raamatuesitlusõhtut juhtis Viio Aitsami elu- ja mõttekaaslane Margus Mikomägi, kellega koos nad Raikküla vallas Raela külas asuvas talus toimetavad. Sealsamas talus, mille aeda nad jagavad Viio raamatu peakangelaste putukatega.
„Mul on selle raamatu suhtes kahetised tunded,” tunnistas Margus Mikomägi muheldes. „Seal olen mina kõrvaltegelane.”
Margus rääkis, et nende tegemised aias on Viioga jaotatud nii, et nad teineteise omadesse väga ei sekku. Siis tunnistas ta, et tema seda siiski vahel teeb, kui tahab, et miski oleks tehtud teistmoodi – näiteks nii, nagu tema isa seal omal ajal tegi, konservatiivsemalt. Siis aga mõtleb Margus oma ema peale, kuidas ema tunnistas, et vahel teda häirib, et isa on õppinud põllumees ja tahab, et kõik oleks saksapärase täpsusega tehtud. Ema oleks tahtnud lisaks ka midagi metsikumat.
„Kui ema näeks Viio tegemisi, oleks ta rahul,” tõdes Margus.

Vivika Veski / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 13. aprilli Raplamaa Sõnumitest

Samal teemal

Ristuvate teedega maakonna lugu Eelmisel kolmapäeval, 6. juulil esitles Viio Aitsam Rapla keskraamatukogus oma uut raamatut “Raplamaa – teede ristumise paik”. Raamat annab uue vaa...
Mati Laos esitles Rapla raamatukogus oma romaani “... Endise ajakirjaniku ja dokumentaalfilmide tegija Mati Laose sulest ilmus eelmise aasta lõpus romaan “Punane Mata Hari”. Neljapäeval, 4. veebruaril käi...

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga