-0.1 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
RSRail Balticu eelprojekteerimine algas Läti piirilt

Rail Balticu eelprojekteerimine algas Läti piirilt

Juba käib Rail Balticu eelprojekteerimine, aprillis valmib raudtee tasuvusuuringu esimene vahearuanne ja leitakse konsultant uurima, kas trassi lähedal leidub ehituseks piisavalt maavara.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis (MKM) peetud Rail Balticu pressibriifil andsid ministeeriumi, Tehnilise Järelevalve Ameti (TJA), Rail Baltic Estonia AS-i ja Harju maavalitsuse esindajad ülevaate projekti arengust.
Rail Baltic Estonia AS-i juhatuse liige Indrek Orav ütles, et kolme riiki hõlmava raudtee tulu-kulu analüüsi esimest vahearuannet on oodata juba aprillis. Analüüsi viib läbi Ernst & Young Baltic SIA, kes võitis eelmisel suvel korraldatud rahvusvahelise hanke. Teine vahearuanne tuleb augusti lõpus.
„Ja 2017. aasta alguses peaksime olema targemad, kas tuleme omadega plussi,” ütles Orav.
Kodanikuühendus Avalikult Rail Balticust ja ka mõned teised on kritiseerinud uuringut, mille tegi AECOM projekti alguses, leides sealt uuringust rohkesti vigu. Orav möönis, et vigu esineb, kuid need on pigem näpukad, mitte suured põhimõttelised vead. Ta tõi näite suurusjärgu kohta, et kui on arvutatud sadade miljonitega, siis on tehtud neljatuhandene viga.

Vivika Veski
Loe pikemalt 13. aprilli Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare