9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSAtla mõis on parim mõisamajanduse esindaja Eestis

Atla mõis on parim mõisamajanduse esindaja Eestis

Riigikogu kultuuripärandi ühenduse ja Eesti Mõisate Ühenduse eestvedamisel korraldati 7. aprillil Toompea lossi Valges saalis Eesti mõisakultuuri arendajatele tunnustamisüritus, kus pälvis tunnustuse ka Rapla maakonna Atla mõis kui parim mõisamajanduse esindaja Eestis.

Säärast tunnustamisüritust viidi Eestis läbi esimest korda. Malli võeti Euroopa ajalooliste hoonete ühenduse iga-aastaselt tunnustamiselt. Nominente esitasid Eesti Mõisate Ühenduse liikmed ja võitjad valis juhatus. Läbipaistvuse tagamiseks taandasid juhatuse liikmed, kes on kõik aktiivselt Eesti mõisatega seotud, endaga seotud mõisad konkursilt.
Mõisad on läbi ajaloo olnud iseseisvad majandusüksused ja on tänapäeval hinnatud vaatamisväärsused nii kodumaistele kui ka välismaistele turistidele. Atla mõisa ajalugu ja selle väärtust toidavad ning hoiavad elus mõisa omanikud Raivi Juks ja Kristel Luige, kes on rajanud mõisa peahoonesse oma kodu ja kontori ning kõrvalhoonetesse Atla Mõisa Kunstikooli ja tõeliselt laiahaardelise keraamikatoodete tööstuse.

Stina Andok / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 27. aprilli Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare