6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSFOTOD: Avis Rapla võitis veerandfinaalide esimese ja teise kohtumise (täiend. 19.04)

FOTOD: Avis Rapla võitis veerandfinaalide esimese ja teise kohtumise (täiend. 19.04)

Reedel, 15.04.16, algasid Sadolin Spordihoones Alexela Meistriliiga veerandfinaalmängud AVIS Rapla ja Rakvere Tarva vahel. Meedia poolt kõige põnevamaks veerandfinaalpaariks nimetatud vastasseis tõi Sadolin Spordihoonesse täismaja publikut.
Kolme võiduni mängitavas seerias koduväljaku eelist omav AVIS Rapla meeskond ning Rakvere Tarvas olid kohtunud enne 17.aprilli Alexela Korvpalli Meistriliigas neli korda, millest kolmel jäi peale Rakvere meeskond.  Samas eelmise aasta pronksiseerias oli just Rapla meeskond see, kes suutis enda paremuse maksma panna ja esimest korda klubi ajaloos medali Raplasse tuua.
Mäng hakkas AVIS Rapla meeskonna jaoks hästi, Sven Kaldre ja Maurice Kempi eestvedamisel võideldi kätte 12:5 eduseis, kuid Rapla meeskonna ja fännide meelehärmiks suutis Rakvere kiirelt mängu tagasi tulla.  Seda peamiselt tänu Mario Paiste kahele tabavale kolmesele. Esimese veerandaja lõpus jätkus punkt-punkti heitlus ning kuigi Rakvere suutis vahe kiirelt tagasi mängida, võitis esimese veerandaja kodumeeskond 24:21.

Teise veerandaja esimesed kaks minutit mõõdusid mõlema meeskonna jaoks punktideta kuniks sattus hoogu Rakvere leegionär David Haughton, kes kiirelt Rakvere meeskonnale kuus vastuseta punkti tõi. AVIS Rapla poolelt oli teise veerandi esimesel poolel ainukeseks punkti toojaks Maurice Kemp. Mitmete pallikaotustega patustanud Rapla jäi kiirelt hätta nii kaitses kui ka rünnakul, andes Rakvere meeskonnale hea võimaluse vahe kasvatada kahekohaliseks. Kaks minutit enne poolaja lõppu juhtis  Rakvere lausa 15 punktiga, kuid seejärel sai neljanda vea koos tehnlisega Reinis Strupovics, mille Devin Brooksi kindlalt kolme tabava vabavisega ära kasutas. Lisaks oli korvi alt täpne Maurice Kempi ning vahe vähenes kümnele punktile.  Poolaja võitis Rakvere meeskond 37:46. Nagu varasemalt mainitud oli teise veerandaja peamiseks murekohaks pallikaotused, millega AVIS Rapla patustas lausa kolmeteistkümnel korral.

Kolmas veerandaeg algas Indrek Kajupanga kolmesega, mis vähendas vahe kuuele puntkile, kuid kaks pallikaotust Devin Brooksilt võimaldasid Tarval saada kaks kerget korvi. Meie meeskonna kurvastuseks sai kohe veerandaja alguses oma viienda vea Sven Kaldre, kuid õnneks see meeskonda rivist välja ei löönud ning Kajupanga kaks kolmest vähendasid vahe kolmele punktile. Kaks minutit enne veerandaja lõppu oli Rapla meeskond mängus tagasi, olles vaid kahe punkti kaugusel. Veerandaja lõpus näitas suurepärast mängu Martin Paasoja, kes tõi meeskonnale 7 punkti ning just tema kolmene viis Rapla meeskonna juhtima. Kolmanda veerandaja lõpuks oli Rapla tagasi mänginud suisa 12 punkti.

Neljas veerandaeg jätkus sealt, kus kolmas pooleli jäi. Rapla meeskond oli taas leidnud oma enesekindluse ning koos sellega hakkasid tabama ka visked. Viimasel kümnel minutil Rapla meeskond enam tagasi ei vaadanud ning seega esimesest veerandfinaalist ilus 86:78 võit.
Järgmine mäng toimub juba esmaspäeval kell 19.00 Rakveres.

Rapla KK / fotod: Siim Solman

Vaata ka fotosid: SIIT

Rakverest raske võit, juhime veerandfinaalseeriat 2-0

Eile, 18.04.16, toimus Rakvere Spordihallis Alexela Korvpalli Meistriliigas AVIS Rapla ja Rakvere Tarva veerandfinaalide teine vaatus. Kastani Arenale kogunenud ligi tuhatkond pealtvaatajat sai jälgida ülimalt põnevat mängu, mille kulminatsiooniks oli Rapla meeskonna napp, kuid see-eest väljateenitud võit. Teistkordselt Rakvere Tarva alistanud AVIS Rapla juhib seeriat 2-0 ning esimene võimalus poolfinaali jõuda on juba käesoleval neljapäeval, kui kodusaali toel loodetakse veerandfinaalid läbida puhaste paberitega.

Mängu käik:
On teada tuntud fakt, et võõral väljakul mängimine ja seda eriti pingelises play-off seerias on keeruline.  Vaatamata sellele suutis AVIS Rapla esimest veerandaega alustada enesekindlalt, mängides suurepäraselt nii kaitses kui ka rünnakul. Esimese veerandaja võitis AVIS-e meeskond 23-20.

Sarnaselt esimesele neljandikule jätkus Rapla meeskonna hea hoog ka teises vaatuses. Sven Kaldre eestvedamisel suutis Rapla meeskond vahet kasvatada ning poolajale mindi vastu 9-punktilises edus. Kolmandal veerandajal jätkus võrdsete meeskondade punkt-punkti heitlus. Kuigi Rakvere võitis ühe punktiga, läks Rapla meeskond viimasele kümnele minutile vastu 8-punktilises edus.

Neljanda veerandaja alguses suutis Rapla eduseisu suurendada ning neli minutit enne lõppu juhiti 12 punktiga. Seejärel sai viienda vea Sven Kaldre, poolteist minutit hiljem teenis oma viienda vea Martin Paasoja, vigade limiidiga pidid pingile minema ka Devin Brooks ja Indrek Kajupank. Hetkeks, millal Kajupank oma viienda vea teenis ja David Haughton vabavisked tabas, oli Rapla eduseis kahanenud viiele punktile. Viimased poolteist minutit üritas Rakvere oma paremuse maksma panna, kuid meie meeskonna õnneks Rossi viimane vise oli ebatäpne. Seega teenis AVIS-e meeskond järjekordse võidu veerandfinaalis numbritega 72:74.

Meie meeskonna parimana viskas Sven Kaldre 19 punkti, Devin Brooks ja Maurice Kemp lisasid 15 punkti ja Kajupank 13 punkti. Järgmine mäng toimub Sadolin Spordihoones neljapäeval algusega 19.00. Soovitame kõikidele fännidele varem kohale tulla, sest tegemist võib olla viimase veerandfinaal mänguga!

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare