FOTOD: Täna öösel algasid Tallinna-Rapla raudteelõigul täismahus remonditööd

1
raudtee

Südaööl alustati Hagudi raudteejaamast mõnisada meetrit Tallinna poole oleval Hagudi-Kodila tee raudteeülesõidul täismahus remondiga.
Kopp löödi maasse kohe, kui viimane öine rong, mis Raplasse jõuab 23.11, oli lõigu läbinud. Remonditöid viib läbi OÜ Go Track, kelle kümmekond meest öises vahetuses usinalt tööd rabasid. Öötöö lõpetatakse pool tundi enne esimese hommikuse rongi väljumist.
Öösel kaevati spetsiaalse masina abil raudtee liiprite alt välja killustikku. Nii saadakse kätte saastunud killustik ning paigaldatakse asemele uus graniitkillustik. Kapitaalremondi käigus vahetatakse lõiguti välja ka liiprid ja rööpad uute vastu, kuid mõnel juhul kasutatakse ära ka vana, kui see on kõlbulik.
Ühe öö jooksul suudetakse hiiglasliku masinaga liikuda 60-80 meetrit. Nii suundutakse kuni Kohila raudteejaamani, mis võtab Go Track OÜ juhatuse liikme Kalvi Pukka sõnul aega kuni mai lõpuni. Esmaspäevast reedeni toimuvad tööd ainult öösel ning tavapärast rongiliiklust need ei mõjuta. Laupäeviti-pühapäeviti on Pukka sõnul aga pikem liikluskatkestus ning kella 11-st laupäeval kuni 17-ni pühapäeval veetakse reisijaid bussidega.
Remondiga võimaldatakse rongide kiirust lõigul tõsta kuni 120 km/h. Ühtlasi soovitakse tagada, et tulevikus kestab reis Rapla-Tallinna liinil 40-45 minutit. Tööde maksumus on pisut üle 13 miljoni euro, millest 10 miljonit saadi Euroopa Ühtekuuluvusfondist. Liiva-Rapla vahelise raudtee kapitaalremont lõpeb plaanide kohaselt 2017. aasta oktoobris.
Mariliis Vest / fotod: Siim Solman

uuemad vanemad enim hinnatud
Vladimir
Külaline
Vladimir

kas tõesti remonditööd kestavad kaks aastat, oktoobrini 2017 ???