7.7 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSHomsest hakkab üle Eesti kehtima tuleohtlik aeg

Homsest hakkab üle Eesti kehtima tuleohtlik aeg

Viimase nädala ajaga kiiresti kasvanud maastikupõlengute arv viitab sellele, et Eestis on alanud tuleohtlik aeg. Päästeameti peadirektori kohusetäitja käskkirjaga määratakse tuleohtliku aja alguseks kogu Eesti territooriumil 9. aprill 2016.

Tuleohtlikul ajal võib looduses tuld teha ainult selleks ettenähtud kohtades. Metsas liikujatel on lõkke tegemisel ja grillimisel soovitav kasutada riigimetsa majandamise keskuse lõkkekohti, nende asukohad leiab internetilehelt www.rmk.ee.

Päästeameti tuleohutusjärelvalve osakonna juhataja Marko Rüü sõnul on viimase paari nädalaga hüppeliselt kasvanud  põlengute arv looduses. „Enamikul juhtudel ongi põlengud looduses alguse saanud hooletust lahtise tule kasutamisest, “ ütles Rüü.

Avalike lõkkekohtade ja grillimisplatside asukohti võib uurida kohalikust omavalitsusest. Lõkke tegemisel nii metsas, maastikul kui koduaias tuleb järgida tuleohutusnõudeid. Lõkkease tuleb teha mittesüttivale pinnale, lõket tohib teha vaid vaikse tuulega, hoides käepärast esmased kustutusvahendid. Lahtist tuld ei tohi jätta järelevalveta, sel tuleb lasta lõpuni põleda, lõkkejäägid kustutatakse veega või summutatakse näiteks liivaga. Oluline on jälgida, et lõkkest ei saaks algust kulupõleng. Tuletame meelde, et kulupõletamine on Eestis aastaringselt keelatud ja karistatav tegevus.

Täpsemat infot tule tegemise ohutusnõuete kohta saab päästeala infotelefonilt 1524.

Indrek Hirs, Päästeamet / foto: Siim Solman

 

3 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare