-0.1 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
RSKas Vana-Vigala põhikooli tuletõkkesektsioonid maksavad 90 000 või 30 000 eurot?

Kas Vana-Vigala põhikooli tuletõkkesektsioonid maksavad 90 000 või 30 000 eurot?

Mõisas tegutseva Vana-Vigala põhikooli tuletõkkesektsioonid lähevad ettevõtja Reemet Kasekampi hinnangul maksma vähemalt kolm korda vähem, kui Vigala vallavalitsus on prognoosinud.

Andmete kohaselt, mis Vigala vallavalitsus Vana-Vigala põhikooli lastevanemate koosolekul 10. märtsil välja tõi, läheb tuletõkkesektsioonide moodustamine maksma ligi 200 000 eurot. Kohalik ettevõtja Reemet Kasekamp ütles, et selleks kulub vaid 30 000 eurot.
Kivi-Vigala rahvamajas nädala eest peetud Vigala vallavolikogu istungil tegi Vana-Vigala põhikooli tuletõkkesektsioonide kohta ettekande ehitusnõunik Fred Puusepp, tuues välja võimaluse kahandada maksumust 90 000 euroni.
Vallavanem Priit Kärsna selgituse kohaselt oli ehitusnõuniku ettekandes juttu väga optimistlikust hinnast, mis riigihanke läbiviimise puhul võib palju kallineda. Selle hinna juures oli vallavanema sõnul arvestatud, et kolmandat korrust ei kasutata – loobutakse ühest praegu kasutatavast klassiruumist. Tulevikus on võimalik selle variandi puhul kolmas korrus soovi korral siiski välja ehitada.
„Ehk pakkumine oli koos „kolmanda korruse valmidusega”. Seetõttu pole vaja näiteks uut peatreppi rajada, mis on ise väga suur töö, ja teha muid lisanduvaid töid, mis tõigi hinna oluliselt alla,” täpsustas vallavanem.
Lastevanemate koosolekul pakutud 200 000 eurot kujuneks maksumuseks juhul, kui klassid tegutsevad kolmel korrusel.
Summa sisaldaks tuletõkkeuksi, nende paigaldust, keerdtrepi asemel tavatrepiga evakuatsioonitrepikoja moodustamist ja muud.

Vivika Veski / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 6. aprilli Raplamaa Sõnumitest

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare