9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
ArtikkelLiisa Oviir: Ma ei näe Venemaa turu kiiret taastumist

Liisa Oviir: Ma ei näe Venemaa turu kiiret taastumist

Ettevõtlusminister Liisa Oviir leiab, et praegu Eesti toidutööstusele suletud Venemaa turg küll taastub, kuid mitte kiiresti.

Oviir on praeguses ametis olnud pisut rohkem kui seitse kuud. Varasem kogemus poliitikas tal puudub. Ta kuulub Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda. Esmaspäeval, 25. aprillil külastas Oviir Raplat ning kohtus kohaliku ettevõtjate ühinguga.

Olete töötanud ministrina seitse kuud. Kas see on olnud aeg oma visioonide välja töötamiseks või olete jõudnud hakata neid ka ellu viima?
Minu jaoks on hästi oluline järjepidevus. Sellisel viisil ei saa ühte riiki juhtida, kui iga uus minister hakkab täiesti uusi visioone looma ja ellu viima. Edasi tuleb kanda seda, mis on eelmiste ministrite poolt algatatud. Teine asi on siis, kui on maailmavaatelised erinevused. Olen kätte võtnud mitmeid eelmiste ministrite projekte. Kõige tuntum neist on üürimajade projekt. See algatati juba Urve Palo ajal ning see on oluline ka mulle.

Mida see projekt endast kujutab?
See on riiklikult toetatud üürimajade projekt. Praeguseks oleme planeerimise staadiumis. Paneme kokku meedet ja pilootprojekt peaks tulema 2017. aasta jaanuaris. Üks neist tuleb kindlasti Ida-Virumaale ja vaatame, kuhu regiooni veel. Samamoodi on tegevuses “Work in Estonia” projekt, mis sai alguse minister Sullingu ajal. Nendes sektorites, kus meil jääb tööjõudu puudu, kutsume töötajaid teistest riikidest. Möödunud aastal oli see suunatud peamiselt IKT sektorisse, kuhu kutsusime tööle IT-inimesi näiteks Ukrainast ja Soomest. Tänavu tahame projekti laiendada ka teistesse valdkondadesse. Need on head näited eelmiste ministrite visioonidest, mida mina ellu viin.

Siim Jõgis / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 27. aprilli Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare