Pirgu terviserajad meelitavad aina enam huvilisi

3
pirgu

Mida soojemaks ilmad lähevad, seda populaarsemaks kujunevad Pirgu terviserajad ja sealne puhkeala hobisportlaste seas.

Pole ka imestada. Alates 2011. aastast on radade peremees Urmas Tammemäe näinud vaeva, et need heas korras oleksid ning iga aastaga mõni atraktsioon juurde tuleks. Et minna suvele vastu puhta keskusega, toimub laupäeval, 30. aprillil Pirgu terviseradade juures talgupäev.
Kui hakata loetlema, milliseid vabaõhu sportlikke tegevusi Pirgu puhkealal teha saab, tuleks lühem nimekiri nendest asjadest, mida seal teha ei saa. See on ka põhjus, miks vabadel hetkedel aina enam inimesi oma tee sinna leiab. Mitte ainult Rapla maakonnast. Jutud Pirgu kompleksi laiadest võimalustest on valgunud sujuvalt üle maakonna piiri. Külastajaid on teadaolevalt nii Keilast kui ka Tallinnast.
Kohapeal saab loomulikult teha sörkjooksu, jõuharjutusi, mängida tänavakorvpalli ja rannavollet. Olemas on ka laste mänguväljak. Lea Tammemäe rääkis, et eelmise aasta suvel kujunes rannavolleplats eriti populaarseks. Seal oli kohe nii aktiivne kasutus, et võrk kulus ära ja asemele tuli muretseda uus.
Kuid kõige populaarsemaks on kujunenud disc-golf’i rajad. Tegemist on nii Eestis kui ka Rapla maakonnas jõudsalt populaarsust koguva spordialaga. Sellel alal võisteldi ka Rapla maakonna talimängudel. Pirgus on üleval üheksa rada, mille kõigi par on kolm.

Siim Jõgis / foto: Juulija Rüsse
Loe pikemalt 27. aprilli Raplamaa Sõnumitest

uuemad vanemad enim hinnatud
Teadjamees
Külaline
Teadjamees

Pirgu basseinides näen järjest enam venekeelseid inimesi, kes oma koeri seal vetes ujutavad, sest sealne umbruskond ongi selline endine suvilapiirkond, kus elavad juba paikselt enamus vene rahvusest inimesed.

kohalik ksenofoob
Külaline
kohalik ksenofoob

et siis järjekordne tõestus, et mida sitemini me elame, seda parem, või mis see üldse teemassa puutub?

Inimene
Külaline
Inimene

Kahju, et piirkondade konkurentsivõime tugevdajad (EL toetusmeetme maakondliku tegevuskava koostajad) nägid Pirgu terviseradades vaid ühe küla rahvale huvipakkuvat. Aga Tammemäe-perele ja kõigile, kes Pirgu kompleksi korras hoiavad ja täiustavad, jõudu ja edu!