Seeriavõistluse võitsid Kalju Kalda ja Riin Oviir

0
kalju kalda

Lauatennise seeriavõistluse hooaeg jõudis lõpule laupäeval, 2. aprillil Valtu etapiga. Seitsmest etapist koosnenud hooaja võitjaks krooniti meeste arvestuses Kalju Kalda ning naistest Riin Oviir.

2015/16 hooajal osales lauatennise seeriavõistlusel kokku 94 lauatennisisti. Enne viimast Valtu etappi oli seis pingeline. Meeste konkurentsis heitlesid üldarvestuse esikoha nimel Kalju Kalda ja Ants Hendrikson. Kumbki neist Valtus esikolmikusse ei pääsenud. Seitsmenda etapi võitis Taago Puntso. Talle järgnesid Andres Somer ja Veiko Ristissaar. Naistest võitis Riin Oviir, kes oli üldarvestuse esikoha sisuliselt kindlustanud juba varem. Teise koha sai Ketrin Salumaa ja kolmas oli Marika Kotka.
Kuigi hooaeg koosnes seitsmest etapist, läks paremusjärjestuse koostamisel arvesse viis paremat tulemust. Nõnda võttis meeste üldarvestuse esikoha Kalju Kalda 304 punktiga. Valtus oli ta neljas. Seeriavõistluse teise koha saanud Ants Hendrikson kogus 293 punkti. Kolmandat-neljandat kohta jäid võrdsete punktide juures jagama Allar Oviir ja Veiko Ristissaar. Mõlemad kogusid 278 punkti. Huvitaval kombel ei ole varasematel aastatel ette tulnud, et kaks võistlejat koguvad hooaja lõpuks sama punktisumma.
Naiste üldarvestuses järgnesid Riin Oviirile (297) Marika Kotka (235) ja Ene Laur (174). Hooaja ametlik lõpetamine ning Ennu Soodla mälestusvõistlused on laupäeval, 16. aprillil Alus.

Siim Jõgis / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 13. aprilli Raplamaa Sõnumitest