Vabariikliku teaduslahingu võitsid Rapla noored

0
RVG

Koolinoorte loodus- ja täppisteaduste võistluse Teaduslahing finaalis 15. aprillil Tartus võttis esikoha kolmest Rapla noorest koosnev võistkond Red Giant.

Teaduslahingus pannakse käed külge igapäevaelus ette tulevatele probleemidele ja teaduslikele küsimustele ning katsetamise ja meeskonnatöö käigus püütakse leida neile lahendus. Lahingus võistlevad 7.-9. klasside kolmeliikmelised võistkonnad.
Võistlus peeti kahes etapis. 25.-29. jaanuaril olnud eelvoorudest võttis osa 170 osalejat sajast Eesti koolist. Eelvoorudes selgitati välja maakondade parimad võistkonnad, kes 15. aprillil võistlesid Teaduslahingu superfinaalis. Nii eelvoorudes kui ka finaalis esinesid õpilastele üliõpilased ja teadlased loengute ja töötubadega tutvustamaks oma eriala ja teadusuuringuid.
Rapla maakonnast pääses finaalvõistlusele Rapla Vesiroosi gümnaasiumi 9. klassi õpilaste võistkond Red Giant, kuhu kuulusid Aileen Umal, Tõnis-Aleks Graumann ja Kristjan Kõiv. Noored osalesid samas koosseisus Teaduslahingus ka eelmisel aastal, mil nad pääsesid samuti finaalvõistlusele, kuid jäid ilma poodiumikohata. Tänavu seljatasid nad oma punktisummaga Laagri kooli ja Tallinna Reaalkooli.

Stina Andok / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 20. aprilli Raplamaa Sõnumitest