Jalutagem peegelduste taustal

kkk

Näitusesaali uksel on vaataja kõigepealt silmitsi Silmadega, sadakonna isesuguse silmaga, mis silmitsevad tulijat kõige kaugemast seinast. Aga tõttvaatav kobar ei ole eksponaat.

„Tagaseinas olevad silmad on tegelikult harjutus,” ütleb Raplamaa kaasaegse kunsti keskuses äsja avatud näituse „Peegeldused” kohta Kairi Orgusaar. „Selle abil sai õppida, kuidas pigment veega käitub ja kuidas üldse sellele tehnikale läheneda.”
Näitusele eelnes tõsine töö. Kursuslased alustasid Kairi käe all juba sügisel. Siis tegeldi kompositsiooniga, hiljem tuši ja akvarelliga esialgu abstraktsemalt, et õppida tehnikat tundma. Kevadsemestril oli kavas juba portree, ka söetehnikas, ja visandid, iseloomustab Kairi juhendajana õppetöö käiku.

Tiiu Luht / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 4. mai Raplamaa Sõnumitest

Samal teemal

Näitus „Fookus“ kompab piire ja nihutab fookust... Raplamaa kaasaegse kunsti keskuse maalijad avasid neljapäeval, 4. mail oma näituse nimega “Fookus”. Näitusel osalevad kunstnikud tegelevad maalimisega...
Muundumise kunst Metamorfoos on millegi muundumine, teise kuju omandamine, kui algne omandab mingi uue vormi. Ja ehk ka uue tähenduse. Raplamaa kaasaegse kunsti keskus...
Õppimise kunst ja teised kunstid Raplamaa kaasaegse kunsti keskuses avati kolmapäeval, 18. novembril 2015 näitus ja kursuste seeria „Õppimise kunst ja teised kunstid. Õpetamiskunstide...