6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSRaplas avatakse laupäeval „Maagiline konteiner”

Raplas avatakse laupäeval „Maagiline konteiner”

 

Raplas Hollivuudi platsil avatakse laupäeval kella 10.30 paiku „Maagiline konteiner”, kus on väljas ekspositsioon arhitektuuriprogrammi „Hea avalik ruum” arhitektuurivõistluste töödest.

Tegu on Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul läbi viidava arhitektuuriprogrammi „Hea avalik ruum” käigus korraldatavate arhitektuurivõistluste tutvustamiseks mööda Eesti linnu rändava linnaruumiinstallatsiooniga. See on üks merekonteiner, milles on avatud ekspositsioon. Avasõnu tuleb lausuma programmi eestvedaja arhitekt Kalle Vellevoog.

Hollivuudi platsile jääb konteiner paariks nädalaks ning seejärel rändab edasi Kuressaarde.

Varem on installatsioon olnud Tallinnas, Valgas ja Tõrvas. Installatsiooni autor on Mark Grimitliht. Igas linnas seondub installatsiooniga mingi teema – Tallinnas paekivi, Valgas piiripostid jne. Rapla teema sobivuse ja otstarbekuse üle saab huviline otsustada juba kohapeal.

Arhitektuuriprogrammi keskmes on riigi avalik ruum oma järjepidevuses ja arengus. Eesti Arhitektide Liidu kureeritava projekti käigus rajatakse või rekonstrueeritakse Eesti suuremates linnades ja tõmbekeskustes – Rakvere, Pärnu, Põltsamaa, Kärdla, Valga, Tõrva, Narva, Tallinn, Kuressaare, Põlva, Võru, Rapla, Viljandi – kuni 14 avalikku linnaruumi ala. Iga programmi lülitunud projekti on kohalik omavalitsus valinud lähtuvalt kohaliku kogukonna vajadustest.

Raplamaa Sõnumid / foto: ev100.ee

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare