14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSPatrik-Sebastian Unt sai Leedus muusikaolümpiaadil pronksdiplomi

Patrik-Sebastian Unt sai Leedus muusikaolümpiaadil pronksdiplomi

28.-30. aprillini toimus Leedus Klaipedas kolmas rahvusvaheline muusikaolümpiaad. Eestit ja maakonda esindas väga edukalt
Rapla ühisgümnaasiumi 10. klassi õpilane Patrik-Sebastian Unt, kes saavutas 16-19-aastaste vanuseklassis kõige noorema osalejana auväärse pronksdiplomi.

See oli noormehe jaoks esimene rahvusvaheline muusika­olümpiaad. Rapla muusikakoolis klaverit ja saksofoni õppiv noormees on esimene, kes meie maakonnast nii kaugele on jõudnud. Sinna jõudmiseks tuli tal läbida kõigepealt maakondlik võistlus, mille ta võitis, ning vabariiklikul olümpiaadil jõuda esimese kolme hulka. Selle ülesande täitis ta, tulles Eestis kolmandale kohale.
Leedus oli Patrikul neliteist konkurenti üheksast riigist. Osalesid andekad muusikud Lätist, Leedust, Tšehhist, Slovakkiast, Sloveeniast, Poolast, Horvaatiast ja Eestist. Võistlusel mõõdeti nelja oskust: laulmine, solfedžo, omalooming ja teooriaülesanded.
Olümpiaadi esimeses, kirjalikus osas kontrolliti üldteadmisi muusikast ning tuli teada solfedžot ehk noodiõpetust. Järgmise ülesandena tuli noodi järgi laulda ja rütmi koputada. Patrik ütles, et mõtlemisaega selle ülesande täitmisel ei antud, kätte ulatati lehed ja kohe tuli hakata oma oskusi näitama.
Edasi tuli esitada laul, mida oli varem Eestis harjutatud. Patrik esitas eesti rahvalaulu Mart Saare seades „Oh mina väike mehikene“. Oma valiku kohta ütleb ta, et lihtsalt oli tahtmine sel aastal laulda midagi oma rahva muusikast. Viimaseks, omaloominguvooruks oli RÜG-i õpilane kirjutanud serenaadi keelpillikvartetile ja klavessiinile, ise mängis ta viimast.
Saavutatud kohaga on Patrik rahul. Kõige paremini läks tal enda sõnul noodist lugemine, mis õnnestus tal ka vabariiklikul olümpiaadil võrreldes konkurentidega kõige paremini.

Mariliis Vest / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 11. mai Raplmaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare