14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
PersoonSander-Mel Mellikov: Loen oma töö kordaläinuks, kui Raplast saab korvpallipealinn

Sander-Mel Mellikov: Loen oma töö kordaläinuks, kui Raplast saab korvpallipealinn

Tänapäeval ei saa sotsiaalmeedia olulisust organisatsiooni nähtavaks tegemisel kuidagi alahinnata. Kui te olete täheldanud, et Rapla korvpalliklubi nähtavus nii internetis kui ka kohalikus tänavapildis on kasvanud, on väga võimalik, et selle taga on Sander-Mel Mellikov.

26-aastane noormees on töötanud Rapla korvpallikoolis alates eelmise aasta detsembrist. Tema taust Euroopa korvpalli telgitagustes on Eesti mastaabis muljetavaldav.
Mellikovi ametinimetus Rapla korvpallikoolis on noortespordi-, sotsiaalmeedia- ning turundusjuht. Üheks tema esimeseks ülesandeks uues töökohas oli muuta tihedamaks suhtlus korvpallikoolis treenivate laste vanematega. Samas on tema ülesannete seas ka projektide kirjutamine ja sotsiaalmeedia täiendamine. Näiteks üheks eesmärgiks võttis Mellikov koguda Facebookis Rapla korvpallikooli leheküljele 3000 meeldimist. Eelmisel nädalal oldi sellele eesmärgile juba lähedal ning nädalavahetusel saadi see tulemus ka kätte.
Isegi kui väga palju sellest ei muutu, on väike eesmärk ikkagi täidetud! Tegelikult ütleb Mellikov, et tema tööülesandeid ei saagi ühe nimetaja alla paigutada – tööpõld on lai. “Konkreetset töökohustust on keeruline välja tuua. Me räägime meistriliiga ja noorte asjadest, erinevatest projektidest ja turundusteemadest,” selgitas Mellikov.
Üheks hiljutiseks korvpallikooli töövõiduks saab pidada Rapla valla kaasava eelarve konkursi võitmist. See tähendab, et Rapla saab tulevikus korvpallimuuseumi.
Korvpallikooli juhataja Jaak Karp ütles, et selle konkursi võitmine oli kogu meeskonna kordaminek, aga Mellikovil oli tugev roll kogu projekti ettevalmistamisel. “Mul oli siiralt hea meel vaadata, kuidas kogu meeskond ühe eesmärgi nimel töötas,” ütles Karp.
Esimese korvpallimuuseumi loomine Eestisse kogus Rapla valla kaasava eelarve konkursil 201 häält. Mellikov ei teinud saladust, et tegelik eesmärk oli kokku saada 300 häält. Kuigi see ei õnnestnud, saadi võit siiski kätte. “Tahaks uskuda, et see kampaania, mis me tegime, ja idee, mille välja pakkusime, läks inimestele korda,” sõnas Mellikov.
Aga ometi ei olnud see eesmärk omaette. Korvpallimuuseumi rajamine on vaid üks samm selles suunas, et Raplast saaks korvpallipealinn. Sellise eesmärgi on endale sõnastanud nii noormees ise kui ka kogu korvpallikool.
“Ma saan oma töö lugeda kordaläinuks, kui Raplast saab reaalselt korvpalli pealinn,” ütles Mellikov. Alustalad selle eesmärgini jõudmiseks on loodud. Fänlus on tõusuteel: Avis Rapla fännid on arvukad ja valjud, meeskond sihib teist aastat järjest pronksmedaleid ning nüüd on selge ka muuseumi rajamine korvpallikooli juurde.
Mellikovi sõnul on Raplas lihtsam luua korvpalli ümber elevust kui näiteks Tallinnas. Ta rääkis, et kui kohalikud inimesed hakkavad end veel rohkem korvpalliga seostama ja tulevad saali mänge vaatama, ei ole korvpallipealinna tiitli saavutamine kaugeltki võimatu.

Real Madrid.

Mis puudutab Mellikovi seost Real Madridiga, sõitis noormees 2013. aasta oktoobris Hispaania pealinna, et alustada õpinguid Universidad Europea de Madrid’i ülikoolis.

Siim Jõgis / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 18. mai Raplamaa Sõnumitest